892
|

EMS Training: η επανάσταση στον χώρο της εκγύμνασης

Advertorial 19 Μαρτίου 2018, 13:53

EMS Training: η επανάσταση στον χώρο της εκγύμνασης

Advertorial 19 Μαρτίου 2018, 13:53

Το καλοκαίρι πλησιάζει με γοργά βήματα. Το νιώθεις ενώ απολαμβάνεις τον ήλιο ένα κυριακάτικο πρωινό στην πλατεία παρέα με την εφημερίδα σου. Το καταλαβαίνεις βλέποντας την ημέρα να μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Και εντέλει το συνειδητοποιείς καθώς ρίχνεις ένοχες ματιές στον καθρέφτη σου και στην ζυγαριά κάθε πρωί. Ήρθε η ώρα να κάνεις πράξη το «από Δευτέρα δίαιτα» που έλεγες εδώ και ένα τρίμηνο (τουλάχιστον). Όμως δεν αρκεί να είσαι απλά πιο αυστηρός με την διατροφή σου. Χρειάζεται να σηκωθείς λίγο και από τον καναπέ.

DSC_6509

Δικαιολογίες έλλειψης χρόνου είναι το λιγότερο αξιοθρήνητες. Σύμφωνοι, τα περιθώρια που σου αφήνουν οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας είναι πιο στενά κι από τα σοκάκια της Οίας, αλλά πλέον αυτό θεωρείται απλά υπεκφυγή. Για του λόγου το αληθές θα πούμε ότι αρκούν 40 λεπτά την εβδομάδα (ναι, καλά διάβασες, 40 λεπτά την εβδομάδα) για να έχεις ορατά αποτελέσματα μέσα σε έναν μήνα.

Ακούγοντας όλο και συχνότερα τελευταία για το καινούριο talk of the town στον χώρο της εκγύμνασης, θελήσαμε να επισκεφθούμε έναν χώρο που ασχολείται αποκλειστικά με το EMS Training ή, ελληνιστί, με την γυμναστική μέσω ηλεκτρομυοδιέγερσης. Επιλέξαμε εν γνώσει μας ένα μικρό, συνοικιακό στούντιο γυμναστικής θεωρώντας ότι, ως συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις, η αμεσότητα και οι προσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται με τον αθλούμενο βελτιώνουν την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται.

Κάπως έτσι βρεθήκαμε σε μία από τις κλασσικότερες συνοικίες της πρωτεύουσας: τη Νέα Σμύρνη. Εκεί, απέναντι από τη μπουτίκ του ιστορικού Πανιωνίου, φιλοξενηθήκαμε και συζητήσαμε με τους ανθρώπους που έστησαν το Xtreme Body, ένα EMS training studio. Και μάθαμε πολλά:

Protagon.gr: Ας αρχίσουμε από τα βασικά: τι ακριβώς είναι η εκγύμναση με EMS;

Xtreme Body:  Πρόκειται για την τελευταία και πιο επαναστατική μέθοδο εκγύμνασης αφού συνδυάζει την αποτελεσματικότητα με την εξοικονόμηση χρόνου. Ο ειδικός εξοπλισμός που φοράει ο αθλούμενος συνδέεται με την συσκευή EMS επιτρέπει να διοχετεύονται ηλεκτρικοί παλμοί σε όλες τις μυϊκές ομάδες του σώματος επιτυγχάνοντας με τον τρόπο αυτό την σύσφιξη των μυών και την γενικότερη εκγύμναση τους. Και όπου υπάρχουν γυμνασμένοι μυς υπάρχει και έλλειψη λίπους. Από εκεί προκύπτει άλλωστε και το ακρωνύμιο EMS: Electro Muscular Stimulation ή ελληνιστί ηλεκτρομυοδιέγερση.

Protagon.gr: Ηλεκτρικό ρεύμα λοιπόν. Είναι ασφαλές;

Xtreme Body: Σίγουρα. Μιλάμε για παλμούς αντίστοιχους με αυτούς που χρησιμοποιούνται στις συνεδρίες φυσιοθεραπείας. Επιπλέον δεν καταπονεί αρθρώσεις ή σπονδύλους όπως άλλες «επαναστατικές μέθοδοι γυμναστικής» που είχαν εμφανιστεί στο παρελθόν. Το αντίθετο μάλιστα. Σε κάθε περίπτωση πάντως, κάθε ιατρική γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.

Emsx3

Protagon.gr: Αυτό που κάνει εντύπωση πάντως είναι η ταχύτητα της προπόνησης. Πώς είναι δυνατό;

Xtreme Body:  Να δώσουμε ένα παράδειγμα. Αν για μία μυϊκή ομάδα, για παράδειγμα τα χέρια, αφιερώνει κάποιος περίπου ένα εικοσάλεπτο στο γυμναστήριο, σκέψου ότι στην περίπτωση του EMS η προπόνηση ξεκινάει από την στιγμή που θα γίνει η σύνδεση. Και είναι συνεχής, για όλες τις μυϊκές ομάδες. Επιπλέον, το EMS αποδεδειγμένα προσφέρει πενταπλάσιες συσπάσεις στους μυς από την πιο έντονη αερόβια άσκηση που δεν είναι άλλη από το κολύμπι.

Protagon.gr:  Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Έχει αποτέλεσμα;

Xtreme Body: Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαστε τίποτα Χάρι Πότερ της εκγύμνασης. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα αν ο ίδιος ο αθλούμενος δεν το θέλει πρώτα πρώτα ο ίδιος. Αυτό άλλωστε ισχύει παντού. Αν κάποιος θέλει να χάσει βάρος, θα πρέπει μαζί με την προπόνηση να ακολουθεί και μια πιο ισορροπημένη διατροφή. Μην παρεξηγηθούμε, δεν μιλάμε για αυστηρές δίαιτες ή κάτι τέτοιο, αλλά πώς να το κάνουμε, απλά για αυτά που επιτάσσει η κοινή λογική: μικρά γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας, ελαφρύ δείπνο, μείωση λιπαρών και γλυκών. Με την παράλληλη εκγύμναση EMS στον ένα μήνα, ή, για να είμαστε ακριβέστεροι, στις 8 συνεδρίες, θα έχει ορατά αποτελέσματα. Σε ό,τι στόχο έχει βάλει, από αδυνάτισμα και σύσφιξη μέχρι ενδυνάμωση και εξάλειψη κυτταρίτιδας. Και πλέον δεν το λέμε μόνο εμείς αυτό, το λένε οι άνθρωποι που μας έχουν κατά καιρούς εμπιστευτεί.

Protagon.gr: Αυστηρά 8 συνεδρίες; Δεν γίνεται λιγότερες ή περισσότερες;

Xtreme Body: 8 συνεδρίες μηνιαίως σημαίνει 2 την εβδομάδα. Θεωρούμε, τόσο εμείς όσο και οι κατασκευαστές της συσκευής, την συχνότητα αυτή ιδανική. Με μια 48ωρη αποχή από την EMS προπόνηση οι μυς έχουν την ευκαιρία να επανέλθουν πράγμα που βοηθάει στην πρόληψη πιθανών τραυματισμών. Για να μιλήσουμε στην γλώσσα μας, οι 2 προπονήσεις εβδομαδιαίως δεν αφήνουν τον αθλητή να «κάψει» τους μυς του. Συν τοις άλλοις, η προπόνηση που κάνουμε στο Xtreme δεν είναι απλή κι αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας μας. Πρόκειται για συνδυασμό EMS με personal training. Στις ασκήσεις μας χρησιμοποιούμε  από ελεύθερα βάρη και kettlebells μέχρι λάστιχα και TRX. Ακόμα και σάκο του μποξ διαθέτουμε!

Protagon.gr:  Καλά όλα αυτά αλλά είναι «ακριβό το σπορ»;

Xtreme Body: Ολα είναι σχετικά. Εμείς θεωρούμε ότι είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί με βάση αυτά που παρέχουμε. Και από ό,τι ακούμε είμαστε μέσα στην αγορά.

Protagon.gr: Βλέπω ότι προσφέρετε και δωρεάν δοκιμαστικό για κάποιον που θέλει να το δοκιμάσει.

Xtreme Body:  Σαφώς, αλλά για το protagon.gr θα κάνουμε και επιπλέον προσφορά!  Θα κάνουμε δώρο μία 20λεπτη φουλ προπόνηση σε όλους τους αναγνώστες σας που θα μας επισκεφθούν και επιπλέον, στην περίπτωση εγγραφής, θα υπάρξει και μία επιπλέον προσφορά – έκπληξη!

EMS-Training-in-Duesseldorf

Καθώς αναχωρούμε από το στούντιο έχοντας κάνει και το σχετικό δοκιμαστικό αρχίζουμε να διαπιστώνουμε τη δυναμική που έχει αυτού του είδους η προπόνηση και το μόνο σίγουρο είναι ότι την συνιστούμε ανεπιφύλακτα! Τα παιδιά του Xtreme Body σας περιμένουν για να δείξουν και σε σας τι σημαίνει EMS training!

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού εδώ: https://www.facebook.com/Xtremebodygreece/