585
|

Black Friday: Και όμως, υπάρχουν πράγματα για αυτήν που δεν τα ήξερες

Avatar Advertorial 18 Νοεμβρίου 2021, 18:30

Black Friday: Και όμως, υπάρχουν πράγματα για αυτήν που δεν τα ήξερες

Avatar Advertorial 18 Νοεμβρίου 2021, 18:30

Black Friday 2021 θα πει επιτέλους, ψώνια! Η 26η Νοεμβρίου είναι φέτος η ημέρα των μεγάλων προσφορών ωστόσο από πολύ νωρίτερα τα Public αποφασίζουν να παρατείνουν τη χαρά για μία ολόκληρη εβδομάδα. Μάλιστα, για πρώτη χρονιά τα Public μαζί με τα Media Markt φέρνουν το μεγαλύτερο Black Friday που έγινε ποτέ. Βλέποντας το λοιπόν να μεγαλώνει, θέλουμε να μάθουμε ακόμη περισσότερα για αυτό το περίφημο Black Friday το οποίο στις ΗΠΑ είναι μία παράδοση δεκαετιών. Είστε έτοιμοι για ιστορίες Μαύρης Παρασκευής; Πάμε λοιπόν!

Black Friday, η πιο πολυάσχολη μέρα για υδραυλικούς!
Όχι, οι υδραυλικοί δεν κάνουν «τρελές» εκπτώσεις εκείνη την ημέρα. Η τεράστια ζήτηση που παρατηρείται για τις υπηρεσίες τους οφείλεται στο γεγονός ότι η Black Friday ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών. Η ημέρα αυτή είναι αργία στην Αμερική και συνοδεύεται από οικογενειακά τραπέζια και πολύ φαΐ! Σαν αποτέλεσμα, πολλοί σωλήνες βουλώνουν από τα αποφάγια την επόμενη ημέρα!

Το 2015 αρκετοί πλήρωσαν $5 για να αγοράσουν… τίποτα!
Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα “anti-deals” σκέφτηκαν οι δημιουργοί του επιτραπέζιου παιχνιδιού Cards Against Humanity. Αντί για κάποια προσφορά σε προϊόντα, οι επισκέπτες του site είχαν την ευκαιρία να χαρίσουν $5 στην εταιρία χωρίς να πάρουν τίποτα σαν αντάλλαγμα. Και πολλοί το έκαναν! Συνολικά συγκεντρώθηκαν $71.145, τα οποία μοιράστηκαν μετά ισομερώς σε όλα τα μέλη της ομάδας, για να τα ξοδέψουν όπως επιθυμούν. Οι δημιουργοί του Cards Against Humanity φημίζονται για τις παράδοξες προωθητικές τους ενέργειες για τη Black Friday και αυτή του 2015 ήταν μία από τις πιο πρωτότυπες ιδέες τους.

Πολλοί «αρρωσταίνουν» ξαφνικά
Ένα ακόμα ενδιαφέρον φαινόμενο που παρατηρείται στη Black Friday είναι ότι ανεβαίνει σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που απουσιάζουν από τη δουλειά τους υποστηρίζοντας ότι είναι άρρωστοι. Ιδιαίτερα στις ΗΠΑ, όπου η Black Friday διαδέχεται αργία, πολλοί εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να απολαύσουν ένα τετραήμερο μακριά από τη δουλειά και να κάνουν ψώνια σε προνομιακές τιμές.

Ο αριθμός των τροχαίων ατυχημάτων εκτοξεύεται
Μία ακόμα συνέπεια της μανίας της ημέρας είναι η κατακόρυφη αύξηση των ατυχημάτων με το αυτοκίνητο. Η μαζικότητα με την οποία ο κόσμος πηγαίνει στα καταστήματα φέρνει περισσότερα ατυχή συμβάντα στο δρόμο. Η συντριπτική πλειοψηφία από αυτά είναι μικρής σημασίας, καθώς τα περισσότερα ατυχήματα συμβαίνουν σε πάρκινγκ. Στην Αμερική παρατηρείται αύξηση των ατυχημάτων κατά 34% την Black Friday, σε σχέση με τον υπόλοιπο Νοέμβρη.

Black Friday με άγριες διαθέσεις
Σίγουρα θα έχεις δει στην τηλεόραση πλάνα από πλήθος κόσμου να ορμά στα πολυκαταστήματα, τα οποία συνήθως προέρχονται από τις ΗΠΑ. Μπορεί αυτό να μην συμβαίνει σε κάθε κατάστημα, αλλά κάθε χρόνο σημειώνονται τέτοια περιστατικά. Οι τραυματισμοί από ποδοπατήματα και διαμάχες μεταξύ καταναλωτών είναι ετήσιο φαινόμενο. Ευτυχώς η καταναλωτική μανία εκδηλώνεται τόσο έντονα μόνο στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Τα κοσμήματα ΔΕΝ έχουν την τιμητική τους
Οι εκπτώσεις στη Black Friday εντοπίζονται σε όλους σχεδόν τους κλάδους λιανικής. Οι ηλεκτρονικές συσκευές είναι αυτές που συγκεντρώνουν τεράστιο ενδιαφέρον, με τη Μαύρη Παρασκευή να είναι μία από τις καλύτερες περιόδους για να αγοράσει κανείς τηλεόραση, υπολογιστή κ.α. Στον αντίποδα, τα κοσμηματοπωλεία δεν συμμετέχουν με τον ίδιο ενθουσιασμό στις προσφορές, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, από όπου έχουμε αρκετά στοιχεία. Στα κοσμηματοπωλεία λοιπόν, οι εκπτώσεις, κατά μέσο όρο, φτάνουν μόλις το 4% κατά τη διάρκεια της Black Friday.

Η Black Friday είναι πλέον διεθνής υπόθεση!
Μπορεί ο υπόλοιπος κόσμος να μην έχει Thanksgiving, αλλά οι εκπτώσεις είναι μία «γιορτή» που πολλοί μπορούν να καταλάβουν. Με τα χρόνια, λοιπόν, η Black Friday έχει αρχίσει να εξαπλώνεται σε πάρα πολλές ακόμα χώρες και τη βρίσκει κανείς στην Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία, την Ωκεανία. Black Friday στην Ελλάδα έχουμε από το 2016. Όσο για τη Black Friday 2021; Αυτή ήρθε για να σου φέρει ξανά κορυφαίες προσφορές!

Μπες λοιπόν στο κλίμα της «Μαύρης Παρασκευής» και με τη βοήθεια του Public βγες κερδισμένος έως τις 26 Νοεμβρίου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News