488
Μια X5 σε κλασική γραμμή - η οποία δεν συχνάζει σε βενζινάδικα | BMW

Νέα υβριδική BMW X5 με απίστευτη κατανάλωση 2,1 λίτρων/100χλμ.!

Νίκος Λιβανός Νίκος Λιβανός 10 Σεπτεμβρίου 2018, 17:28
Μια X5 σε κλασική γραμμή - η οποία δεν συχνάζει σε βενζινάδικα
|BMW

Νέα υβριδική BMW X5 με απίστευτη κατανάλωση 2,1 λίτρων/100χλμ.!

Νίκος Λιβανός Νίκος Λιβανός 10 Σεπτεμβρίου 2018, 17:28

Αυτή είναι η πιο σύγχρονη υβριδική πρόταση, με plug – in τεχνολογία, η οποία έχει ως σύμμαχο τον πιο σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα και έναν εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα, που καταφέρνει να σβήνει από το πλάνο για πολλές ημέρες τον βενζινοπώλη και να εντυπωσιάζει με τα πλέον αντιφατικά – αλλά πραγματικά – στην πράξη νούμερα: 394 ίπποι με κατανάλωση 2,1 λίτρα/100χλμ!

Κυρίες και κύριοι, αυτή είναι η νέα BMW X5 xDrive45e iPerformance…

Μόνο ένα εξοικειωμένο μάτι μπορεί να αντιληφθεί τον «πράσινο» προσανατολισμό του (BMW)

Η τεχνολογία των αυτοκινήτων κάνει θαύματα, τόσο στον τομέα των συστημάτων ψυχαγωγίας και υποβοήθησης (αυτόνομη οδήγηση, πολυμέσα, wi – fi κ.ά.) αλλά και σε όσα συντελούνται κάτω από το καπό με κινητήρες που… εξαφανίζουν τις κοστοβόρες συνήθειες του παρελθόντος.

Μπορούμε να συζητήσουμε περί ποιότητας των υλικών ή περί εργονομίας; (BMW)

Στο πνεύμα της οικονομίας–οικολογίας κινούνται οι πιο σύγχρονες υβριδικές plug –in (επαναφορτιζόμενες) προτάσεις, που καταφέρνουν να «σβήνουν» τα κιλά της και, ταυτοχρόνως, την υψηλή κατανάλωση- ακόμη και των πιο μεγαλοπρεπών SUV, με αρωγό τις εξελιγμένες τεχνολογίες και με σύμμαχο τους ηλεκτροκινητήρες που «ξελασπώνουν» τα θηριώδη σε κυβικά σύγχρονα μοτέρ βενζίνης από τους «απαγορευμένους» ρύπους.

Η BMW, μια φίρμα που έχει αγκαλιάσει με θέρμη την ηλεκτροκίνηση, προτάσσει, παράλληλα με τις νέες ηλεκτρικές προτάσεις της, τις λιγότερο δημοφιλείς plug – in υβριδικές εκδόσεις, με τελευταίο δείγμα γραφής τη νέα BMW X5 xDrive45e iPerformance.

Ένας εν σειρά 6κύλινδρος κινητήρας 3.0 λίτρων με 286 ίππους και ένας ισχυρός ηλεκτροκινητήρας 112 ίππων προσφέρουν συνδυαστικά 394 ίππους! Άκρως οικολογικούς (BMW)

Το μενού των επιδόσεων – κυρίως στην κατανάλωση καυσίμου και των εκπομπών ρύπων – θα μπορούσε να προέρχεται και από αυτοκίνητο πόλης: ειδικότερα, η πολυτελής, πεντάμετρη BMW X5 καυχιέται ότι μπορεί να συνδυάσει τις σπορ επιδόσεις με τις ιδιαίτερα χαμηλές καταναλώσεις – σε καύσιμα και ρύπους – και με όπλο τους δημοφιλείς ηλεκτροκινητήρες που λειτουργούν σαν ένα μαγικό ραβδί που εξαφανίζει τα βενζινάδικα από το πλάνο!

Με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση, η χωρητικότητα είναι 500 λίτρα, ενώ -με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες- φτάνει τα 1.716 λίτρα (BMW)

Το βάρος της μετακίνησής της το έχει αναλάβει το ένα εξελιγμένο υβριδικό σύνολο, που αποτελείται από έναν 6κύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα τεχνολογίας BMW TwinPower Turbo και έναν σύγχρονο ηλεκτροκινητήρα, όπου και οι δύο μαζί αποδίδουν 394 ίππους.

Το σήμα πάνω από τα πίσω φανάρια μαρτυρά στους γνώστες ότι αυτή η X5 είναι υβριδική (BMW)

Η κατανάλωση – που ανακοινώνει η βαυαρική φίρμα – είναι στα 2,1 λίτρα/χλμ, ενώ, αισθητά μειωμένες είναι και οι εκπομπές CO2, στα 49 γραμ./χλμ.

Η νέα BMW X5 xDrive45e iPerformance, με το 8άρι κιβώτιο Steptronic τελευταίας γενιάς , εκτός από την τετρακίνηση, υπόσχεται τελική ταχύτητα 235χλμ/ώρα, παραπέμποντας σε μοντέλα έτοιμα να γράψουν χρόνους σε πίστες και αυτοκινητόδρομους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News