623
Πίτσα και ταινία, εγγυημένη συνταγή | Shutterstock

11888 giaola, τώρα και για φαγητό

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 24 Οκτωβρίου 2018, 15:14
Πίτσα και ταινία, εγγυημένη συνταγή
|Shutterstock

11888 giaola, τώρα και για φαγητό

Κική Τριανταφύλλη Κική Τριανταφύλλη 24 Οκτωβρίου 2018, 15:14

Είναι τσεκαρισμένο χρόνια τώρα. Οσο μεγαλύτερη κουβέντα γίνεται για το σπιτικό φαγητό που πάει με ταπεράκι στο γραφείο τόσο πληθαίνουν γύρω μας τα μαγαζιά που στέλνουν φαγητό με ντελίβερι και αντίστοιχα οι πελάτες που τα θεωρούν επίγειο παράδεισό τους.

Στο γραφείο μας, για παράδειγμα, όσα ταπεράκια και αν έρχονται κάθε πρωί μαζί με τους συναδέλφους, δεν υπάρχει περίπτωση να μην ακουστεί, εκεί γύρω στις 3 το μεσημέρι που μας έχουν ζώσει για τα καλά οι μεγάλες πείνες, η κλασική ερώτηση: «Θέλει κανείς να παραγγείλει απέξω»;

Και μπορεί να έχουν στηθεί καφετιέρες για καφέ φίλτρου και εσπρέσο στην κουζίνα, αλλά δύσκολα αντιστέκεται κανείς στη συνήθεια του περίτεχνου καπουτσίνο και του φρέντο, που θα φέρει το κορίτσι από το καφενείο της γειτονιάς μας μαζί με κρουασάν και λουκουμάδες, για να πάρει μπρος ο εγκέφαλος και να συνεχιστεί καλά η μέρα.

Διλήμματα τύπου delivery ή ταπεράκι δεν υπάρχουν πια. Απενοχοποιημένοι, οι περισσότεροι κάτοικοι της πόλης μας -και άλλων πόλεων όμως επίσης- παίζουν πια σε διπλό ταμπλό, που σημαίνει και ντελίβερι και ταπεράκι, ανάλογα με την περίπτωση και την περίσταση. Τις Δευτέρες, συνήθως, αν έχει μπει κατσαρόλα ή ταψί στον φούρνο το Σαββατοκύριακο και εφόσον έχει περισσέψει, πάει κανείς στη δουλειά με σπιτικό γιουβέτσι ή με το τελευταίο μπούτι του κοτόπουλου με ψητές πατάτες, που όμως δεν είναι απαραίτητα πιο νόστιμο από τα πιάτα του αγαπημένου σου μάγειρα.

Στο γραφείο μας, γύρω στις 3 το μεσημέρι, μία είναι η ερώτηση: «Τι θα παραγγείλουμε σήμερα;»

Προ πολλού έχει αποδειχτεί μύθος ότι «το φαγητό της μαμάς είναι πάντα το καλύτερο» ή ότι «το φαγητό σε πακέτο είναι ανθυγιεινό». Σήμερα οι επιλογές είναι απίστευτα πολλές, υπάρχουν εξίσου υγιεινές και ανθυγιεινές, στο χέρι σου είναι να παραγγείλεις σαλάτα, σούσι, ρεβίθια, μουσακά, πίτσα ή σουβλάκι, αλλά και ολόκληρο μενού για κάλεσμα στο σπίτι. Αρκεί να τις «φιλτράρεις» για να βεβαιωθείς ότι στο τραπέζι σου θα έρθει αυτό που θέλεις.

Πάμε τώρα στο πώς. Ο τρόπος που παραγγέλλουμε «φαγητό απέξω» τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά, αφού στη ζωή μας έχει μπει για τα καλά το online. Εστιατόρια, μπαρ και καφέ διαθέτουν, σχεδόν όλα, το δικό τους site, εννοείται και τη δική τους σελίδα στο Facebook, οπότε με ένα κλικ βλέπεις μενού και φαγητά της ημέρας, αλλά και σχόλια πελατών και αξιολογήσεις, συγκρίνεις τιμές, εμπνέεσαι και παραγγέλλεις. Μάλιστα τις περισσότερες φορές η online παραγγελία είναι πιο φθηνή από την τηλεφωνική.

Ακόμα, έχεις πλέον τη δυνατότητα να επιλέξεις και τον τρόπο πληρωμής. Εχεις, για παράδειγμα, τέτοιο hangover την Κυριακή που δεν μπορείς καν να πεταχτείς μέχρι την τράπεζα στη γωνία για μετρητά; Κανένα πρόβλημα: τώρα μπορείς να πληρώσεις με την κάρτα σου, όσο για ψιλά, 1-2 ευρώ για το πουρμπουάρ του ντελιβερά είναι σίγουρο ότι σε κάποια τσέπη θα υπάρχουν.

Μπες στο 11888 giaola

Ενας εύκολος, για την ακρίβεια ο πιο εύκολος, τρόπος για να παραγγείλει κανείς τώρα «φαγητό απέξω» είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα 11888.gr. Ποιος δεν θυμάται τον αριθμό 11888 της COSMOTE; Το νέο 11888 giaola λοιπόν -ο προσωπικός βοηθός για τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών, από την αναζήτηση μιας πληροφορίας μέχρι την οργάνωση ραντεβού με επαγγελματίες κάθε είδους- πλέον έχει  εμπλουτιστεί και με την υπηρεσία παραγγελίας φαγητού.

Μέσα από το ανανεωμένο site και την εφαρμογή για Android και iOS, μπορεί κανείς τώρα να παραγγείλει φαγητό ή καφέ από τα συνεργαζόμενα καταστήματα. Είναι μια διαδικασία εύκολη και γρήγορη, τριών βημάτων:

  1. Διαλέγεις κουζίνα, οπότε στην οθόνη σου εμφανίζονται τα καλύτερα καταστήματα και προτάσεις φαγητού.
  2. Επιλέγεις πιάτο με τη βοήθεια ειδικών φίλτρων.
  3. Επιλέγεις τον τρόπο πληρωμής. Σημειώστε ότι όλα τα καταστήματα, που συνεργάζονται με το 11888 giaola, δέχονται πληρωμές και με κάρτα.

Η υπηρεσία είναι αρχικά διαθέσιμη για παραγγελίες εντός Αττικής, σύντομα όμως θα καλύψει όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...