Κουζίνα

Λαχταριστή βασιλόπιτα που μοσχομυρίζει μανταρίνι και δεν μένει ψίχουλο!

Οι βασιλόπιτες δεν θέλω να είναι απλώς ένα κέικ. Θέλω να έχουν παραπάνω φροντίδα και υλικά, να είναι αρωματικές και αφράτες... Αυτή εδώ έχει όλα όσα θέλω!
Bostanistas

Εθιμικά πια, την τελευταία εβδομάδα του χρόνου φτιάχνω για δοκιμή λίγες ημέρες πριν την Πρωτοχρονιά τη βασιλόπιτα και την απολαμβάνουμε σαν κέικ. Φέτος από πολύ νωρίς είχα προγραμματίσει μια βασιλόπιτα από το πιο παλιό τετράδιο συνταγών της μάνας μου, αυτό που είχε νιόπαντρη. Ηταν μια συνταγή με κρεμόριο, ποιος ξέρει πού την είχε βρει… Δυστυχώς όμως το τετράδιο ξεχάστηκε αλλού όταν αποφάσισα αρχές του μήνα να την φτιάξω έξω από τη «βασική» μου κουζίνα.

Τελικά κατέφυγα στη μανταρινένια βασιλόπιτα που σας προτείνω και που είναι από τις ωραιότερες που έχω φτιάξει. Αφράτο κέικ, μοσχομυρισμένο από εσπεριδοειδή, στο οποίο πρόσθεσα, αν και δεν αναφέρονται στην αρχική συνταγή, λίγα αμύγδαλα και τρίμματα σοκολάτας.

Ακόμη και αν έχετε προγραμματίσει άλλη συνταγή για τη φετινή σας βασιλόπιτα, δοκιμάστε κάποια στιγμή αυτή τη συνταγή σαν κέικ.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.