Κουζίνα

Τραχανάς και καπεράδα της Ιμβρου

Είναι το αρχαιότερο φαγητό του βορειοανατολικού Αιγαίου. Στην Ιμβρο φτιάχνουν τον τραχανά με αιγοπρόβειο γάλα και ελάχιστο αγνό βούτυρο, που του δίνει ξεχωριστή γεύση και άρωμα
Bostanistas

Ο τραχανάς ήταν και παραμένει (μαζί με τους γιουφκάδες) το βασικό ζυμαρικό της ιμβριώτικης κουζίνας. Θεωρείται το αρχαιότερο φαγητό του βορειοανατολικού Αιγαίου, σε μια κοινωνία αυτάρκη, καλύπτοντας μέρος της οικιακής οικονομίας της.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.