Γαρνίρουμε την τάρτα με φρέσκες φράουλες | Reuben Mcfeeters / Unsplush
Κουζίνα

Του Μαΐου: τάρτα με κρέμα βανίλιας και φράουλες

Τραγανή και βουτυρένια ζύμη, γλυκιά κρέμα βανίλιας και δροσερές φράουλες συνθέτουν το καλύτερο επιδόρπιο της άνοιξης
Bostanistas

Μάιος: Ένας μήνας που περιμένουμε κάθε χρόνο για πολλούς λόγους. Από την Αργία της Πρωτομαγιάς με τα μυρωδάτα στεφάνια και τη μεγάλη ονομαστική γιορτή του Κωνσταντίνου και της Ελένης μέχρι την εντυπωσιακή και συχνά… υπερβολική Eurovision, που θεωρείται από πολλούς ένα μεγάλο πάρτι.

Ο μήνας που διανύουμε είναι ο μήνας που μας προετοιμάζει για το καλοκαίρι. Όταν φτάνει, καταλαβαίνουμε πως οι διακοπές πλησιάζουν και η διάθεσή μας αλλάζει προς το καλύτερο.

Ο Μάιος φέρνει αισθητές αλλαγές και στις κουζίνες. Μια από τις πιο ευχάριστες αφίξεις στα καλάθια μας είναι οι κόκκινες και ζουμερές φράουλες, που έχουν την τιμητική τους.

Φέτος όμως, ο Μάιος κουβαλά ακόμα ένα σημαντικό γεγονός, την τριπλή εκλογική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής, που τόσο πολύ προβάλλεται και συζητιέται απ΄ όλους. Το ποιος θα «γλυκαθεί» εκεί παραμένει ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα…

Μέχρι να μάθουμε τι θα γίνει, κι επειδή θέλω να σας γλυκάνω όλους, ανεξαρτήτως εκλογικού αποτελέσματος, φτιάχνω ένα επιδόρπιο όλο φρεσκάδα και ανοιξιάτικα αρώματα από τις φράουλες, το φρούτο του μήνα.

Δείτε τη συνταγή εδώ