Λίγο λάδι τρούφας δίνει ιδιαίτερη γεύση στην απλή ισπανική ομελέτα με τα σπαράγγια | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Tορτίγια με σπαράγγια

Η απλή ισπανική ομελέτα του νεαρού σεφ Μίλτου Αρσένη, που μετά από ένα ταξίδι εφτά χρόνων σε διεθνείς κουζίνες πολλών αστέρων προσγειώθηκε στο Όμικρον της Κηφισιάς, είναι επιρροή της ισπανικής καταγωγής του από την πλευρά της μητέρας του
Bostanistas

Ο Μίλτος Αρμένης είναι μάγειρος κοσμοπολίτης και Ελληνο-ισπανός. Γεννήθηκε στη Γερμανία, όπου γνωρίστηκαν η Ισπανίδα μητέρα και ο Έλληνας πατέρας του και μοίρασε τα παιδικά του χρόνια ανάμεσα στην Ανδαλουσία και την Κέρκυρα, από όπου κατάγονται τα δύο σκέλη των προγόνων του. Μοιραία, λοιπόν, η κουζίνα του είναι επηρεασμένη και από τις δύο πατρίδες. Όταν μεγάλωσε, έγινε μάγειρος, και άρχισε πάλι τα ταξίδια.

Επί εφτά χρόνια, έκανε στάσεις σε διάφορες κουζίνες, από την Ελβετία, την Ιταλία και την Ισπανία μέχρι το Ντουμπάι, τους Παξούς και την Κέρκυρα. Υπήρξε «παιδί» του πολύ αγαπητού Ζερόμ Σερ, που έγραψε ιστορία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας (σας θυμίζω το θρυλικό Πιλ Πουλ στο Θησείο) και μετά έφυγε για τον Λίβανο και το Βέλγιο, αλλά και του Αλέν Ντικάς του διάσημου Γάλλου με τα πιο πολλά αστέρια Michelin στον πλανήτη.

Και φέτος ο νεαρός σεφ με τις φρέσκιες ιδέες και τις καλές τεχνικές, προσγειώθηκε στην κουζίνα του Όμικρον (στο εντυπωσιακό κτίριο της Τατοϊου, που θυμίζει κεντροευρωπαϊκό σαλέ), οπότε η πρωτεύουσα θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να δοκιμάσει την δημιουργική κουζίνα του.

Πρόσφατα δοκιμάσαμε τα πιάτα του και μείναμε με την εντύπωση ότι το εστιατόριο της Κηφισιάς (ανήκει στον όμιλο “Καστελόριζο”) περνάει μάλλον την καλύτερη φάση του μέχρι στιγμής. Με την ευκαιρία τού ζήτησα μια καθαρά ισπανική συνταγή που μας ενθουσίασε με την απλότητά της και την ισορροπία των γεύσεων.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ