Σερβίρουμε τον τόνο πλακί με δροσερό σαββατιανό | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Τόνος φέτα πλακί

Ψάρι αγαπημένο ο τόνος γίνεται νόστιμος στο γκριλ, ζουμερός και τρυφερός
Bostanistas

Επιτέλους, βρήκα στον ψαρά φέτες από σχετικά μεσαίο ψάρι (6 κιλά)  και  μπορώ να τις μαγειρέψω πλακί, που μου αρέσει πολύ. Λατρεύω τον τόνο, κι έχω γράψει κι ένα σχετικό άρθρο.

Η τιμή είναι περίπου 11 ευρώ το κιλό, που την θεωρώ καλή δεδομένου ότι η φέτα δεν έχει φύρα, είναι καθαρό κρέας.

Ψιλοκόβω ξερά κρεμμύδια και σκόρδα και μαραίνω στο τηγάνι με ελαιόλαδο και δενδρολίβανο. Αλατίζω και πιπερώνω με μέτρο.

Αφού μαραθούν τα συστατικά αυτά, τα απλώνω στο ταψί να φτιάξουν ένα χαλί, και τοποθετώ επάνω  του τις φέτες. Συμπληρώνω λεπτές φέτες ντομάτες, και ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό, ανάμικτο με ψιλοκομμένα τουρσί κλαράκια κάπαρης.

Βάζω στον φούρνο στο γκριλ για είκοσι λεπτά και βγάζω για να ξεκουραστεί.

Παρατηρείστε στον πάτο του ταψιού τα καραμελωμένα κρεμμύδια με το σκόρδο και τον δενδρολίβανο.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ