Μπορεί να είναι απλό, το καλό τοστ όμως έχει όμως τα μυστικά του | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Το τέλειο τοστ: ζαμπόν, τυρί, ντομάτα

Τώρα που η ντομάτα είναι ακόμα στις δόξες της, ψωμωμένη και με σωστή οξύτητα, την κάνουμε σάντουιτς ή τοστ, μαζί με πλούσιο σε γεύση ζαμπόν και τυρί που λιώνει ιδανικά
Bostanistas

Πλούσια γεύση κρέατος, τυρί που λιώνει ηδονικά και ψωμωμένη ντομάτα με σωστή οξύτητα συνθέτουν το αχτύπητο τρίο της νοστιμίας που περιγράφει το ιδανικό σάντουιτς. Υπάρχει κάτι πιο απλό; Μα ναι, με σκέτο τυρί ή με σκέτο ζαμπόν, αλλά οφείλουμε να το παραδεχτούμε: ο τριπλός συνδυασμός είναι που το κάνει ασυναγώνιστο. Οταν, μάλιστα, ψηθεί ελαφρά και γίνει τοστ, έχουμε το ακόμη “τέλειο πρόχειρο φαγητό”.

Υπάρχει κάτι πιο εύκολο; Δεν μπορώ να σκεφτώ αυτή τη στιγμή. Αλλά προσέξτε, επειδή είναι εύκολο δεν σημαίνει ότι είναι πάντα νόστιμο. Γιατί ακόμη και το πιο απλό σάντουιτς / τοστ έχει τα μυστικά του. Βασικά θέλει το χρόνο του για να γίνει τέλειο, ενώ μια άλλη λέξη – κλειδί είναι η ισορροπία.

Κρύβεται στις σωστές αναλογίες των υλικών που θα χρησιμοποιήσουμε και τα οποία εννοείται ότι θα πρέπει να είναι εξαιρετικής ποιότητας και όχι “ύποπτα” τυριά και αλλαντικά με τη γενική ταμπέλα “για τοστ”. Έχει σημασία, για παράδειγμα, πόσο χοντρές θα είναι οι φέτες των υλικών, πράγμα που εξαρτάται επίσης από την υφή και τη γεύση του καθενός. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ