Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή με πράσινη σαλάτα | Shutterstock / Protagon creative
Κουζίνα

Τάρτα με ροκφόρ και αχλάδια

Είναι πικάντικη και ταυτόχρονα φίνα καθώς τα αχλάδια κοντράρουν με τη γλύκα και το άρωμά τους την αψάδα του τυριού. Για τη βάση ετοιμάζουμε ζύμη μπριζέ με αλεύρι σκληρό Νο1. Γιατί Χριστούγεννα δεν γίνονται χωρίς Μύλους Αγίου Γεωργίου!
Κική Τριανταφύλλη

Το ροκφόρ, ένα από τα πιο γνωστά γαλλικά τυριά που παράγεται από  πρόβειο γάλα και ωριμάζει στις φυσικές σπηλιές Κομπαλού σε βάθος 300 μέτρων, κοντά στην πόλη Ροκφόρ της νότιας Γαλλίας, θεωρείται ο βασιλιάς των τυριών. Τα αχλάδια πάλι είναι από τα πιο ευγενικά φρούτα χάρη στο άρωμα και τη γεύση τους. Και ο συνδυασμός «μουχλιασμένου» τυριού και αχλαδιού είναι από τα πιο κλασικά ντουέτα της γαστρονομίας, που επίσης μπορούν άνετα να συνδυαστούν και με καρύδια.

Για το φετινό γιορτινό τραπέζι λοιπόν διαλέξαμε να σερβίρουμε μια φίνα τάρτα με αχλάδια, ροκφόρ και καρύδια και βάση από ζύμη μπριζέ με αλεύρι Νο 1 Μύλοι Αγίου Γεωργίου. Γιατί Χριστούγεννα δεν γίνονται χωρίς κάλαντα, χωρίς γλυκά και μαγειρέματα, απλά Χριστούγεννα δεν γίνονται χωρίς τους Μύλους Αγίου Γεωργίου!

Η pâte brisée είναι μια από τις βασικές ζύμες της γαλλικής κουζίνας, απλή και ελαφριά, με βασικά συστατικά της το αλεύρι, το βούτυρο και το νερό, που πρέπει να είναι κρύα και να δουλευτεί γρήγορα σε κρύο πάγκο για να μη λιώσει το βούτυρο. Μετά την αφήνουμε να ξεκουραστεί οπωσδήποτε στο ψυγείο πριν την ψήσουμε.

Τάρτα με ροκφόρ και αχλάδια

Υλικά για τη ζύμη

Για τη γέμιση

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή και τα tips εδώ