Το χειμώνα που οι ντομάτες είναι χλωμές και όχι τόσο νόστιμες προσθέτουμε στη σάλτσα λίγο ντοματοπελτέ | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Σπετζοφάι, κάντο όπως στη Μακρινίτσα

Τρία υλικά, πικάντικο χωριάτικο λουκάνικο, σκουροπράσινες πιπεριές και οπωσδήποτε φρέσκια ντομάτα αρκούν για ένα από τα πιο νόστιμα παραδοσιακά φαγητά του Πηλίου
Bostanistas

Σπετζοφάι ίσον Πήλιο και Πήλιο ίσον σπετζοφάι. Τελεία. Είναι το πρώτο φαγητό που έρχεται στο μυαλό κάθε καλοφαγά μόλις πεινάσει σ’ αυτό το υπέροχο μέρος.

Το καλύτερο λοιπόν το δοκίμασα σε ένα μέρος που δεν το περίμενα, στην άκρως τουριστική πλην όμως τόσο όμορφη που σου κόβει την ανάσα, Μακρινίτσα. Στο οινομαγειρείο – ψησταριά «Απόλαυση» της οικογένειας Χατζηγιάννη, στην άκρη του χωριού μετά την πλατεία με τη παλιά εκκλησία και τη μαρμάρινη βρύση.

«Α, είναι πολύ απλό», μου είπε η Φρόσω Χατζηγιάννη, «μισό λεπτό να  τελειώσω με τις παραγγελίες και έρχομαι να σας πω τα μυστικά της μαμάς μου». Σημειωτέον ότι η μαμά Μαρία είναι ο «καπετάνιος» του μαγαζιού, τη μαγειρική της βέβαια έχει μάθει και η κόρη της, και «στρατηγός» στην επιλογή των κρεατικών και στο ψήσιμο ο πατέρας, Κώστας Χατζηγιάννης.

Όλα τα υλικά που χρησιμοποιούν, αρνιά, κατσίκια, λουκάνικα και λαχανικά είναι ντόπια, όπως και τα τυριά, του φημισμένου Καρακανά, που κάνει σπουδαία δουλειά στο Βόλο.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ