Ο σεφ του New Hotel σερβίρει το ταρτάρ σουτζουκάκια με πατάτες alumette | Μπάμπης Κουντούρης
Κουζίνα

Σουτζουκάκια ταρτάρ, έχετε δοκιμάσει;

Το ταρτάρ έχει τους φανατικούς οπαδούς του. Ακόμη, όμως, κι αν δεν ανήκετε ανάμεσά τους σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια εντυπωσιακή εκδοχή του που κλείνει το μάτι σε μια αγαπημένη παραδοσιακή γεύση
Bostanistas

Μήπως θέλετε κάτι ξεχωριστό για το κυριακάτικο τραπέζι σας ή για μια μέρα γιορτής; Αν ναι, πώς θα σας φαινόταν η ιδέα του ταρτάρ; Δεν αρέσει σε όλους, έχει όμως και τους φανατικούς του, μεταξύ των οποίων κι εγώ. Ωστόσο, ξεχάστε, το κλασικό γαλλικό ταρτάρ με την κάπαρη, τα αγγουράκια τουρσί και το ωμό αβγό για τους σκληροπυρηνικούς τη γεύσης (αχ πόσο αναπολώ την πικάντικη λιχουδιά του Ma Bourgogne στην παριζιάνικη Place des Vosges, αλλά και κάτι βερολινέζικα ταρτάρ, μούρλια…)

Ετούτη εδώ είναι μια πολύ ευφάνταστη συνταγή, κοντά στη δική μας γευστική παλέτα, που κλείνει με τσαχπινιά το μάτι στην παράδοση, από τα χέρια του Μπάμπη Κουντούρη, άξιου και «πεντανόστιμου» μαγείρου Κρητικού, ο οποίος αν και νέος διαθέτει πολύτιμη εμπειρία σε απαιτητικές κουζίνες μεγάλων ξενοδοχείων και εστιατορίων βραβευμένων με αστέρια Michelin. Το μόνο που έχετε να κάνετε εσείς, τώρα, είναι να βρείτε εκλεκτό μοσχαρίσιο φιλέτο, πράγμα καθόλου δύσκολο με τόσα πολλά κρεοπωλεία – μπουτίκ που υπάρχουν πια παντού.

Πώς τη βρήκα; Ολα ξεκίνησαν με ένα e-mail: «Ολα ήταν υπέροχα», μου έγραψαν τις προάλλες φίλοι περαστικοί από την Αθήνα πριν φύγουν για διακοπές στις Κυκλάδες, που κατέλυσαν για δυο ημέρες στο New Hotel*, όπου executive chef είναι o Κουντούρης. «Και η φιλοξενία, και η θέα από ψηλά και το φαγητό στο εστιατόριο του roof garden, όλα τέλεια. Καμία σχέση με ξενοδοχειακό φαγητό! Σαν να τρως “προχώ” ελληνική κουζίνα με κοσμοπολίτικες πινελιές σε ένα ωραίο art περιβάλλον. Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις γκαθπάτσο και σουτζουκάκια ταρτάρ», με προέτρεψαν οι φίλοι μου, που λείπουν καιρό και δεν ξέρουν ότι τα καλά μας ξενοδοχεία φημίζονται και για το φαγητό τους.

Φυσικά δεν έχασα την ευκαιρία να δοκιμάσω το ταρτάρ «σουτζουκάκια» όταν ήρθε η πρόσκληση για δείπνο με φιλενάδες, που είχαμε να συναντηθούμε πάνω από 10 μήνες.

Ιδού λοιπόν η συνταγή και όλα όσα θέλετε να μάθετε σχετικά