Κουζίνα

Σουσάμι, άνοιξε: κοτόπουλο θωρακισμένο

Μου ήρθαν στο μυαλό εκείνα τα μπουτάκια κοτόπουλου θωρακισμένα σε μαύρη ζάχαρη και σουσάμι, έτοιμα στον φούρνο μέσα σε 20 λεπτά
Bostanistas

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε ξεκίνησα το ξεσκαρτάρισμα των ντουλαπιών μου που, αναβολή στην αναβολή, το προσπαθώ εδώ και δύο χρόνια. Μεταξύ ξεχασμένων μπαχαρικών και ληγμένων μαρμελάδων βρήκα ένα βάζο γεμισμένο με ψημένο σουσάμι. Το δοκίμασα δειλά – ήταν ακόμη τραγανό και η γεύση του έντονη. Σκεφτόμουν σε τι μπορεί να χρησιμεύσει και, πεινασμένη ως συνήθως, μου ήρθε στο μυαλό εκείνο το τυλιγμένο σε σουσάμι κοτόπουλο που είδα τις προάλλες…

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.