Οι σουπιές είναι ιδανικές και με μικρά ζυμαρικά | Shutterstock
Κουζίνα

Σουπιές αλλιώς, με κριθαράκι ή κοφτό μακαρονάκι

Είναι σαν το αγαπημένο μας γιουβέτσι αλλά σαρακοστιανό, νηστίσιμο, φαγάκι πλούσιο σε γεύση και νοστιμιά
Bostanistas

Να ξυπνάς πρωί πρωί Κυριακής (Κυριακή μού συνέβη) και να θες να φτιάξεις σουπιές είναι κάπως …ή μήπως όχι;

Αφού σας καλημερίσω, λοιπόν, θα ήθελα να σας πω ότι τις σουπιές δε τις είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση σε αντίθεση με τα καλαμαράκια. Πάντα δε όσες φορές σκεφτόμουν σουπιά συνήθως μου έρχονταν στο μυαλό «σουπιές με σπανάκι» ή «σουπιές κοκκινιστές», ας πούμε.

Τελικά όμως μπορεί να γίνουν και αλλιώς. Να γίνουν σουπιές με κριθαράκι, δηλαδή, κάτι  σαν το αγαπημένο μας γιουβέτσι. Κι αν δεν έχετε κριθαράκι, ρίξτε κοφτό μακαρονάκι ή όποιο άλλο μικρό ζυμαρικό.

Σουπιές πονηρούλες, λοιπόν, σήμερα σε άλλη έκδοση. Άλλωστε το καλεί και η Σαρακοστή για να μη ξεχνιόμαστε! Δοκιμάστε τες και θα με θυμηθείτε γίνονται εύκολα και είναι ένα πολύ νόστιμο φαγητό.

Δείτε τη συνταγή εδώ