Σερβίρουμε τη σούπα με χυμό λεμόνι ή λίγο γιαούρτι | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Σούπα με μπρόκολο, πράσο και σελινόριζα

Είναι σούπα πανεύκολη, πεντανόστιμη και ιδανική για πρώτο (ή για κυρίως) πιάτο στο χειμωνιάτικο τραπέζι
Bostanistas

Η φίλη μου η Ολγα έφτιαξε προχθές μια από τις πιο ωραίες σούπες του χειμώνα. Η συνταγή είναι απλή αρκεί να έχεις τα κατάλληλα λαχανικά: μπρόκολο, πράσο, σελινόριζα και λίγη πατάτα για να δέσει.

Δεν θα σας πω αναλογίες γιατί δεν χρειάζεται, βάλτε όσο θέλετε από το κάθε υλικό, δηλαδή με το μάτι και περίπου ίσες ποσότητες από το καθένα, λιγότερη, όμως, πατάτα, αν δεν θέλετε τη σούπα σας πολύ αμυλώδη.

Η παρασκευή της είναι απλή. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά όλα τα λαχανικά, κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια, την πατάτα και τη σελινόριζα σε κύβους, και το πράσο σε ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο και τη σελινόριζα.

Προσθέτουμε κατόπιν τα υπόλοιπα λαχανικά, το μπρόκολο και την πατάτα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε (προαιρετικά) τζίντζερ φρέσκο ή σε σκόνη και νιφάδες κόκκινης πιπεριάς (μπούκοβο) γλυκιάς και καυτερής, και νερό για να τα σκεπάσει.

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή και τα συνοδευτικά της εδώ