Κουζίνα

Σαν Καπρέζε του χειμώνα

Για την αυθεντική Καπρέζε θα πρέπει να περιμένουμε ως τον Ιούνιο για να κόψουμε ωραίες ντομάτες εποχής με τα όλα τους. Εκτός κι αν βολευτούμε με τη χειμερινή της εκδοχή...
Δημήτρης Μπούτος

Καπρέζε σημαίνει: τρυφερή ντομάτα εποχής, μοτσαρέλα -κατά προτίμηση βουβαλίσια- , καλό μπαλσάμικο, φρέσκος βασιλικός και όλα αυτά αρωματισμένα/γυαλισμένα με ελάχιστο ελαιόλαδο.

Αντε, ίσως και λίγη ρόκα πιπεράτη από δίπλα ή από κάτω, σαν στρώμα, να συμπληρώνει με την πικράδα της.

Για την αγαπημένη μου σαλάτα από το Capri (απ’ όπου και η ονομασία της) χρειάζεται υπομονή κάθε χρόνο ως τον Ιούνιο για να κόψουμε ωραίες ντομάτες εποχής με τα όλα τους.

Επειδή όμως πίσω έχει η Γαλλίδα την ουρά, χθες βράδυ έλαβα τη χειμερινή της παραλλαγή (ναι, υπάρχει).

Οπου ντομάτα, βάλε ελαφρώς βρασμένα σπαράγγια, που δειλά αυτόν τον καιρό εμφανίζονται στους πάγκους – όλα τα υπόλοιπα απαράλλακτα.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.