Ένα σφιχτό ρολό με κιμά, μπέικον και regato που κόβεται σε ωραίες ροδέλες | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Ρολό-έκπληξη… χωρίς αυγό

Το δικό μου ρολό έχει μπέικον ψιλοκομμένο και ρεγκάτο λιωμένο μέσα στη ζύμη. Δεν είναι δηλαδή γεμιστό. Όλα μαζί τα υλικά ζυμώνονται και φτιάχνουν ένα μασίφ αλλά όχι αφράτο μπιφτέκι
Bostanistas

Επιτρέψτε μου να πω πως το Σαββατοκύριακο έρχεται και καθόλου δεν έχω όρεξη για πολυλογία. Η χαρά του ότι θα υπάρχουν μερικές ώρες χωρίς πρόγραμμα και άρα θα ξεκουραστώ είναι τεράστια.

Το μόνο πρόγραμμα που είμαι διατεθειμένη να κάνω με χαρά, είναι το πρόγραμμα του κυριακάτικου φαγητού. Και να τι σκέφτηκα τώρα. Το παλιομοδίτικο ρολό κιμά με πατάτες στο φούρνο. Δηλαδή μπιφτέκι με πατάτες. Η τέλεια ιδέα για Κυριακή μεσημέρι.

Αν περιμένεις να δεις αυγό όταν κόψεις το ρολό μου σε γελάσανε. Δεν πρόκειται να δεις ούτε με το κιάλι. Βλέπεις, δεν το προτιμώ αν και ομολογουμένως κάνει όμορφο σχέδιο στην τομή της κάθε φέτας.

Το δικό μου ρολό έχει μπέικον ψιλοκομμένο και regato λιωμένο μέσα στη ζύμη. Δεν είναι δηλαδή γεμιστό. Όλα μαζί τα υλικά ζυμώνονται και φτιάχνουν ένα μασίφ αλλά όχι αφράτο μπιφτέκι, που κόβεται πολύ εύκολα σε λεπτές φέτες, κι έτσι μπορεί κανείς να έχει ένα όμορφο, νόστιμο κι ευπαρουσίαστο πιάτο.

Οι πατάτες που το περιτριγυρίζουν επιβάλλονται και για να είμαι ειλικρινής κλέβουν την παράσταση. Ο λόγος είναι προφανής, αφού παίρνουν όλη την γεύση από το κρέας με το λιωμένο τυρί και το μπέικον.

Αυτά λοιπόν. Σύντομα και περιεκτικά.

Δείτε τη συνταγή εδώ