Βάζουμε στο φούρνο βρασμένα και στεγνωμένα ρεβίθια με τα μπαχαρικά της προτίμησής μας | Justine Laurent
Κουζίνα

Ρεβίθια πικάντικα ξανά και πάλι

Στην ανοργάνωτη κουζίνα μου δεν βρήκα παρά αλάτι χοντρό, κύμινο και λίγη πάπρικα, οπότε έτσι πορεύτηκα. Με όσα περίσσεψαν, την άλλη μέρα δοκίμασα μια ρεβυθάδα κατακόκκινη εκ του προχείρου (ή κάπως έτσι).
Bostanistas

Κακά τα ψέματα: την ιδέα ξεσήκωσα από το χάρμα οφθαλμών blog της Εύης Σκούρα Healthy Cook για πικάντικα, ψητά ρεβίθια. Μα τι ιντριγκαδόρικες όλες οι προτάσεις της!

Παίρνει υλικά που με την πρώτη ματιά τα βαφτίζεις «άνοστα» ή δύσκολα για το καθημερινό μαγείρεμα και ετοιμάζει νοστιμιές που «σηκώνουν» επανάληψη, σε συνταγές απλές, ό,τι πρέπει για ανυπόμονους. Εκείνη επιστρατεύει έναν σωρό μπαχαρικά και προτείνει να ακομπανιάρουν ποτό – δίπλα σε κρύα μπύρα είναι μούρλια!

Στην ανοργάνωτη κουζίνα μου δεν βρήκα παρά αλάτι χοντρό, κύμινο και λίγη πάπρικα, οπότε έτσι πορεύτηκα. Με όσα περίσσεψαν, την άλλη μέρα δοκίμασα ζουμερή εναλλακτική με έτοιμη σάλτσα ντομάτας.

Πιστός στα έξοχα βαζάκια των Simply Greek άδειασα σε βαθύ μπολ κάμποση από τη σάλτσα ντομάτα-σκόρδο και αρκετή τριμμένη φέτα από πάνω. Μια… ρεβυθάδα κατακόκκινη εκ του προχείρου (ή κάπως έτσι).

Δείτε τη συνταγή εδώ