Κουζίνα

Ρείκι στο αλάτι για κρουστή σάρκα

Τι κάνεις όταν έχεις μια ενδιαφέρουσα ψαριά; Τα μικρά τα κάνεις πλακί, και το μεγάλο ψητό στο αλάτι!
Bostanistas

Για να βγάλουμε το ψάρι, σπάζουμε την κρούστα του αλατιού, που έχει πετρώσει, με ένα αιχμηρό αντικείμενο (μαχαίρι, κατσαβίδι), χτυπώντας το στη βάση του, οπότε έτσι αφαιρείται όλο το πάνω μέρος σαν ένα καπάκι. Η πέτσα του ψαριού μένει κολλημένη στην κρούστα του αλατιού και το ψάρι είναι νοστιμότατο, ζουμερό και αλμυρό όσο ακριβώς πρέπει (απορροφά το αλάτι με όσμωση…)

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.