Κουζίνα

Ψάρι και λαχανικά με την ευκολία του φούρνου

Τούτο το φαγητό είναι από εκείνα τα θεσπέσια καλοκαιρινά που γίνονται εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και φροντίδα: παλαμίδα (ή άλλο ψάρι) στον φούρνο με τα νόστιμα λαχανικά της εποχής
Bostanistas

Ο συνδυασμός κρέατος ή ψαριών με λαχανικά είναι πολύ συνηθισμένος στην κουζίνα μας. Δίνει νόστιμα και χορταστικά πιάτα. Κι επειδή κάθε εποχή έχει τα δικά της λαχανικά και χόρτα, η ποικιλία είναι εξασφαλισμένη. Εξάλλου είναι πολύ καλό να τηρούμε την εποχικότητα στη διατροφή μας. Eτσι τον χειμώνα εμείς εδώ, στην Κρήτη, μαγειρεύουμε τα ψάρια και τα κρέατά μας με διάφορα αγριόχορτα (με πρωταγωνιστή το μάραθο). Το καλοκαίρι τη θέση των χόρτων παίρνουν τα καλοκαιρινά λαχανικά: μπάμιες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια και φασολάκια μαγειρεύονται με κρέας ή ψάρια και δίνουν πλήρη πιάτα με μεγάλη διατροφική αξία. Το σημερινό πιάτο είναι ένα από αυτά τα καλοκαιρινά και γίνεται εύκολα, χωρίς πολλή προετοιμασία και φροντίδα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Το βάζεις στον φούρνο και τέλος!

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.