Τα καρύδια πεκάν, οι χουρμαδες και τα αποξηραμένα βερίκοκα ενισχύουν τα αρώματα και τη γεύση της σαλάτας | Ευστράτιος Καλαθάκης
Κουζίνα

Πράσινη σαλάτα με καρπούζι και τυρί

Ενα αναζωογονητικό και νόστιμο ζευγάρωμα με καρπούζι και τυρί και σάλτσα εσπεριδοειδών δίνει εντυπωσιακή διάσταση σε μια πράσινη καλοκαιρινή σαλάτα
Bostanistas

Η πράσινη σαλάτα με καρπούζι, που μας προτείνει ο σεφ Ευστράτιος Καλαθάκης, είναι μεν πλούσια σε υλικά αλλά ταυτόχρονα ελαφριά και φρέσκια με έναν σχεδόν εθιστικό συνδυασμό αλμυρών-γλυκών γεύσεων.

Εκτός από τα καλοκαιρινά βότανα και αρωματικά, η γεύση της ενισχύεται με ψιλοκομμένα καρύδια πεκάν, αποξηραμένα βερίκοκα και χουρμάδες.

Η αλμυρή σάλτσα εσπεριδοειδών συμπληρώνει και αναδεικνύει πραγματικά τη γεύση του καρπουζιού, η μέντα είναι δροσερή και το κατσικίσιο τυρί προσθέτει μια τέλεια πινελιά.

Δείτε εδώ τη συνταγή