Η καπνιστή πέστροφα έχει καταπληκτική γεύση και επίγευση που διαρκεί πολύ | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Πέστροφα στην “καπνουλού”, της αρέσει το ντουμάνι

Ένα μινιμαλιστικό πιάτο με πέστροφα και αγγουράκι. Ξέρετε να την καπνίζετε; Ιδού, πώς γίνεται στο σπίτι
Κική Τριανταφύλλη

Η πέστροφα είναι ένα εξαιρετικό ψάρι, και σήμερα έχει την τιμητική του.

Επειδή στο πιάτο υπάρχει μόνο η πέστροφα, και μια διακριτική παρουσία (φέτες αγγούρι) για δροσιά.

Το πιάτο είναι ο ορισμός του μινιμαλισμού.

Για να έχει ενδιαφέρον ένα τέτοιο πιάτο, που πρακτικά έχει ένα και μόνο συστατικό, θα πρέπει το συστατικό να έχει κάτι το πολύ ιδιαίτερο.

Η καπνιστή πέστροφα που σερβίρω σήμερα το έχει και με το παραπάνω.

Ας εξηγηθώ όμως καλύτερα.

Η πέστροφα πριν φτάσει στο πιάτο ακολούθησε μια πορεία μετασχηματισμών.

Μεγάλωσε σε ιχθυοτροφείο στην Καστοριά και κατέληξε σε μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων.

Τιμάται περίπου 6 ευρώ το κιλό.

Αρχικά την σκέπασα με χοντρό αλάτι και την άφησα ένα 24ωρο.

Μετά την έβαλα στον καταψύκτη.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ