Σήμερα (εντάξει όχι μόνο σήμερα) ψήνουμε μπριζόλες και παϊδάκια στη σχάρα | Shutterstock
Κουζίνα

Πέντε αστέρια: Tσικνίζουμε με τους bostanistas

Τσικνοπέμπτη ante portas! Οι Bostanistas μπαίνουν στο ψαχνό, ζεσταίνουν φουρνάκια, φούρνους, κάρβουνα και συγκεντρώνουν συμβουλές, ιστορίες μα και συνταγές για μια από τις πλέον καλοδεχούμενες γιορτές
Bostanistas

Τσικνοπέμπτη ante portas!

Οι θράκες ανάβουν, οι σούβλες στριφογυρίζουν, οι ταβέρνες ετοιμάζονται για το βραδινό μεσοβδόμαδο φαγοπότι.

Οι bostanistas μπαίνουν στο ψαχνό, ζεσταίνουν φουρνάκια, φούρνους, κάρβουνα και συγκεντρώνουν συμβουλές, μυστικά για καλό ψήσιμο, ιστορίες μα και συνταγές για μια από τις πλέον καλοδεχούμενες γιορτές.

Πρώτη η -σχεδόν κοσμογονική- απορία: Είναι τελικά οι άντρες ή όχι οι καλύτεροι ψήστες; Όπως και να έχει, η Τσικνοπέμπτη είναι ευκαιρία για τη δική τους παράσταση και ο Περικλής Λάσκαρις περιγράφει με ξεκαρδιστικό τρόπο την αναμέτρησή τους με αναμμένα κάρβουνα και πυρακτωμένες σχάρες.

Η Κική Τριανταφύλλη έχει ωραία τσικνιστή ιδέα με κρέας προβατίνας ψημένο στη λαδόκολλα. Πολλοί δεν συμπαθούν την έντονη μυρωδιά του, όμως για λάγνους κρεατοφάγους είναι πρώτη επιλογή στα γιορτινά τραπέζια. Στη Βοιωτία ονομάζουν «χοντρό» τούτο το κρέας και συνηθίζουν να το ψήνουν πολλές ώρες στη γάστρα, σαν δέμα από χαρτί, οπότε γίνεται πεντανόστιμο.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ.