Το φαγητό πρέπει να σταθεί για ένα τέταρτο πριν το κόψετε σε κομμάτια | Κική Τριανταφύλλη
Κουζίνα

Παστίτσιο λαχανικών

Ετοιμάζεις ένα τουρλού λαχανικών χωρίς πολλά ζουμιά και μια σάλτσα μπεσαμέλ, αραδιάζεις στο ταψί στρώσεις λαχανικών ανάμεσα σε ξερά λαζάνια, σκεπάζεις με μπεσαμέλ, φουρνίζεις και έτοιμο το φαγητό
Bostanistas

Όταν έχεις κήπο φουντωμένο καλοκαιρινό δεν αφήνεις τίποτα να πάει χαμένο. Μελιτζάνες, κολοκυθάκια πιπεριές διαφόρων χρωμάτων, ακόμη και φασολάκια μπαίνουν σε αυτό το με γέμιση τουρλού. Η συνταγή είναι τη φίλης μου της Ολγας, τα κηπευτικά δικά της, δικά της και τα αβγά!

Φτιάχνουμε, λοιπόν, πρώτα τη γέμιση και όσο μαγειρεύεται ετοιμάζουμε μια ελαφριά μπεσαμέλ. Δεν θα σας δώσω ποσότητες αν και για τη μπεσαμέλ χρειάζεται, γιατί τα καλύτερα μαγειρέματα γίνονται με το μάτι πιστέψτε με (άλλο η μαγειρική, άλλο η ζαχαροπλαστική που θέλει ακρίβεια)

Σε φαρδιά κατσαρόλα αχνίζουμε ένα ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και όταν το νερό εξατμιστεί προσθέτουμε ελαιόλαδο και 1-2 σκελίδες σκόρδο να σοταριστούν χωρίς να καούν. Προσθέτουμε τα λαχανικά, μελιτζάνες (αφού τις έχουμε ξεπικρίσει για καμιά ώρα με αλάτι), πιπεριές, κολοκυθάκια, καρότα και ότι άλλο θέλετε κομμένα σε σχετικά μικρά κομμάτια.

Τα σοτάρουμε για λίγο, σβήνουμε με ένα ποτηράκι κρασί, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 2 πολύ ώριμες μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες και μπόλικο μαϊντανό. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να πιει τα υγρά της, δεν θέλουμε να έχει πολύ ζουμί.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε μια όχι πολύ πυκνή μπεσαμέλ.

Δείτε τη συνταγή εδώ