216
Σερβίρουμε τα ταρτάκια πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη | Μαρίλη Κουβσρά

Pasteis de Nata, μουντιαλικά ταρτάκια με κρέμα

Μαρίλη Κουβαρά 22 Ιουνίου 2018, 22:11
Σερβίρουμε τα ταρτάκια πασπαλισμένα με κανέλα και ζάχαρη
|Μαρίλη Κουβσρά

Pasteis de Nata, μουντιαλικά ταρτάκια με κρέμα

Μαρίλη Κουβαρά 22 Ιουνίου 2018, 22:11

Γεύμα με τον Κριστιάνο Ρονάλντο…Είναι τόσο καλή ιδέα όσο ακούγεται; Μη βιαστείτε ν’ απαντήσετε!  Και μην παραλείψετε καμιά λέξη απ’ το ερώτημα. Ειδικά τη λέξη «γεύμα»!

Μπορεί να περνάτε καλά βλέποντας τον Κριστιάνο να κάνει τα μαγικά του με τη μπάλα και ίσως σκέφτεστε κι άλλα μαγικά που θα μπορούσε να κάνει από κοντά, οπότε κινδυνεύετε να δώσετε έτσι μια βιαστική, λαθεμένη απάντηση.

Γιατί; Πάρτε μια ιδέα, από τα λεγόμενα του Πατρίς Εβρά, πρώην συμπαίκτη του στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που μίλησε πρόσφατα στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV και θυμήθηκε τι συνέβη όταν ο Ρονάλντο τον κάλεσε στο σπίτι του για φαγητό:

«Πάνω στο τραπέζι υπήρχαν μόνο σαλάτα και λίγο κοτόπουλο, νερό, όχι κάποιος χυμός και αρχίσαμε να τρώμε. Σκεφτόμουν μέσα μου ότι κάποια στιγμή θα φέρει μεγαλύτερη ποσότητα κρέατος, αλλά τελικά δεν είχε τίποτα άλλο. Αυτός τέλειωσε το φαγητό, σηκώθηκε και άρχισε να κάνει κόλπα με τη μπάλα».

Η συμβουλή του Εβρά; «Αν ποτέ σας καλέσει σε γεύμα στο σπίτι του ο Κριστιάνο, θα σας συμβούλευα να πείτε απλά όχι…»

Έχοντας διαβάσει όλα αυτά, και στην προσπάθειά μου να βρω συνταγές απ΄ όλο τον κόσμο, εν όψει Μουντιάλ, φτιάχνω Pasteis de Nata, πορτογαλικά γλυκά ταρτάκια με πλούσια κρέμα, τα αφιερώνω εξαιρετικά στον Κριστιάνο Ρονάλντο, και του προτείνω να φάει μερικά, μήπως και καταφέρει να γλυκάνει λιγάκι φέτος…

Δείτε τη συνταγή εδώ