163
Η αυθεντική τάρτα γίνεται με μαρμελάδα βερίκοκο, βάλτε όμως όποια άλλη έχετε στο σπίτι | Κική Τριανταφύλλη

Πάστα φρόλα: Και φλόρα, να την πεις, μέσα θα πέσεις

Κική Τριανταφύλλη 7 Μαΐου 2019, 11:12
Η αυθεντική τάρτα γίνεται με μαρμελάδα βερίκοκο, βάλτε όμως όποια άλλη έχετε στο σπίτι
|Κική Τριανταφύλλη

Πάστα φρόλα: Και φλόρα, να την πεις, μέσα θα πέσεις

Κική Τριανταφύλλη 7 Μαΐου 2019, 11:12

Είναι γλυκό «παιδικό», εύκολο, νόστιμο και νοσταλγικό, από αυτά που είχαν οι μαμάδες των σίξτις στην ατζέντα τους μαζί με το μωσαϊκό, κάτι απλά κέικ, και ακόμη μερικά γλυκάκια που θα σας τα φτιάξω εν καιρώ, γιατί κι εγώ πολύ τα νοσταλγώ και ξέρω πώς αρέσουν.

Οι ιταλομαθείς το λένε πάστα φρόλα. Πράγματι κατάγεται από την Ιταλία όπου pasta frolla σημαίνει ζύμη που τρίβεται. Τώρα πώς έφτασε σε μας και στην Ισπανία ως πάστα φλόρα θα σας γελάσω. Γίνεται οπωσδήποτε με μαρμελάδα βερίκοκο αλλά και με άλλη μαρμελάδα να την κάνεις πάλι νόστιμη θα είναι.

Κι επειδή ανέκαθεν μ’ άρεσε να κάνω συγκριτικές δοκιμές, η καλύτερη πάστα φρόλα (ή φλόρα, δεν θα τα χαλάσουμε τώρα για έναν αναγραμματισμό), που έχω δοκιμάσει είναι της Μαρίας Γιαννάκου. Την κάνει τακτικά στην Ανεράδα, τον ωραίο ξενώνα της στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας, με τη συνταγή της μαμάς της. Δεν ήταν δύσκολο να την αντιγράψω, ξαδέρφες είμαστε και μυστικά δεν έχουμε.

Δείτε τη συνταγή εδώ