Κουζίνα

Πάστα φλόρα με αλεύρι που ευεργετεί

Σκέφτηκα να φτιάξω πάστα φλόρα, με την αγαπημένη μου μαρμελάδα βερίκοκο, το τελευταίο βαζάκι που απέμεινε από την καλοκαιρινή σοδειά, αλεύρι ντίνκελ και καστανή ζάχαρη...
Protagon Team

Απογευματάκι και τι καλύτερο από έναν καφέ ή ένα τσάι παρέα με ένα γενναίο κομμάτι σπιτικό γλυκό.

Αυτή τη φορά σκέφτηκα να φτιάξω πάστα φλόρα, με την αγαπημένη μου μαρμελάδα βερίκοκο, το τελευταίο βαζάκι που απέμεινε από την καλοκαιρινή σοδειά.

Για ένα πιο υγιεινό αποτέλεσμα θα χρησιμοποιήσω αλεύρι ντίνκελ και καστανή ζάχαρη. Πρόκειται για αλεύρι με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε γλουτένη.

Το ντίνκελ είναι αρχαίος σπόρος σιταριού, που έχει την πρωταρχική «καλή» γλουτένη. Τα προϊόντα που είναι ζυμωμένα με αλεύρι ντίνκελ είναι κατάλληλα για άτομα με ευαισθησία στη γλουτένη, αλλά και ωφέλιμα για όλου μας.

Είναι πολύ εύκολο να αντικαταστήσετε τα συνηθισμένα αλεύρια με αυτό, αφού δεν απαιτεί καμία επιπλέον αλλαγή στη συνταγή που θα ακολουθήσετε.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.