Κουζίνα

Οσα μου δίδαξε το μποστάνι

Το «κλειδί» για επιτυχημένη παραγωγή, είναι η σωστή διαχείριση του μποστανιού ανάλογα με την ανθεκτικότητα κάθε φυτού. Να καλλιεργούμε είδη που αντέχουν περισσότερο στο κλίμα μας και όχι κρίνοντας με βάση το τι θα μας άρεσε να τρώμε
Bostanistas

Περάσαμε το θερινό ηλιοστάσιο, που είναι ο κριτής για όσους μελέτησαν και ερεύνησαν καλά ποιες ποικιλίες φυτών θα φυτέψουν και αν τα φύτεψαν ωστά. Σε όσους ενδεχομένως άργησαν να φυτέψουν, παραμέλησαν να σκεπάσουν με οργανική ύλη το χώμα, δεν διάλεξαν τις κατάλληλες ποικιλίες για τον τόπο τους ή το πότισμά τους είναι άτακτο, ο δυνατός ήλιος θα φωτίσει έντονα τα λάθη τους, φανερώνοντάς τα με τη μορφή διαφόρων παθήσεων ή ακόμα και εντόμων, που θα εκμεταλλευτούν οποιαδήποτε αδυναμία υπάρχει στο φυτό.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.