Κουζίνα

Orangettes: γλύκισμα από φλούδες

Προχθές, όπως έβλεπα τις κούπες από τα στυμμένα πορτοκάλια, σκέφτηκα πως είναι κρίμα να πετάγονται ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν για ένα σωρό μαγειρέματα
Δημήτρης Μπούτος

Ανάμεσα σε κέικ, ομελέτες, μπισκότα και πραλίνες, μερικά (ελάχιστα) πρωινά έχουμε υγιεινές αναλαμπές και στύβουμε μια πορτοκαλάδα έτσι, για να αποτινάξουμε λίπη και ενοχές. Προχθές, όπως έβλεπα τις κούπες από τα στυμμένα πορτοκάλια, σκέφτηκα πως είναι κρίμα να πετάγονται ενώ μπορούν να αξιοποιηθούν για ένα σωρό μαγειρέματα. Οι πορτοκαλόκουπες μπήκαν έτσι στο ψυγείο και το απόγευμα τις επιστράτευσα μαζί με λίγη κουβερτούρα και ζάχαρη – μόνο αυτά τα τρία χρειάστηκαν. Ιδού το θαύμα…

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.