Κουζίνα

Ντόνατς αλμυρά με «παρέα» ελαφρώς πικάντικη

Είναι σούπερ-αλμυρό σνακ από μόνα τους, αλλά το τυρένιο άλειμμα τα συμπληρώνει τέλεια...
Bostanistas

Αλμυρά ντόνατς με τυρί και μυρωδικά, με πικάντικο άλειμμα. Είχα πολύ καιρό στο μυαλό μου να δοκιμάσω ντόνατς, αλλά σκεφτόμουν αυτά τα λαχταριστά γλυκά ντόνατς με το γλάσο και την υπέροχη διακόσμηση.

Ομως, έτσι όπως έκανα μια λίστα με πιθανές συνταγές, μου ήρθε και η τρελή σκέψη να δοκιμάσω να τα φτιάξω αλμυρά. Και μετά από 2-3 δοκιμές το πείραμα πέτυχε!

Τα ντόνατς ψητά στον φούρνο γίνονται παιχνιδάκι αν χρησιμοποιήσετε μια φόρμα σιλικόνης. Με τη φόρμα αυτή φτιάχνετε έξι μέτρια ντόνατς και η συνταγή που σας δίνω είναι του δεκάλεπτου. Αντε, και άλλα 3 λεπτά για το άλειμμα!

Υλικά

Για τα ντόνατς:

-1 φλυτζάνι + 3 κουταλιές (140 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
-½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
-½ κουταλάκι baking powder
-1 σκάρτη κουταλιά φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
-½ κουταλιά μείγμα ξερών μεσογειακών μυρωδικών*
-¼ – ½ κουταλάκι αλάτι
-¼ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
-2 μεγάλα αυγά
-45 γρ. βούτυρο λιωμένο
-½ φλυτζάνι (45 γρ.) κεφαλλοτύρι τριμμένο ή άλλο σκληρό και με έντονη γεύση τυρί της αρεσκείας σας
-½ φλυτζάνι περίπου ξινόγαλα (μπορεί να μη χρειαστεί όλο)

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.