160
Οι ντομάτες αλά προβενσάλ συνοδεύουν πιάτα με κρέας ή ψάρι | Μαρίνα Μαυρομάτη

Ντομάτες ψητές της Προβηγκίας

Μαρίνα Μαυρομάτη 21 Ιουνίου 2019, 14:10
Οι ντομάτες αλά προβενσάλ συνοδεύουν πιάτα με κρέας ή ψάρι
|Μαρίνα Μαυρομάτη

Ντομάτες ψητές της Προβηγκίας

Μαρίνα Μαυρομάτη 21 Ιουνίου 2019, 14:10

Οι ντομάτες αλα προβενσάλ (tomates à la provençale) είναι ένα από τα πιό φημισμένα ορεκτικά της γαλλικής κουζίνας. Ο χαρακτηρισμός “αλά προβενσάλ” σημαίνει “με τον τρόπο που μαγειρεύονται στην Προβηγκία” και υποδηλώνει ένα πιάτο που περιέχει απαραιτήτως ντομάτες, σκόρδο και ελαιόλαδο.

Η συνταγή είναι απλούστατη και ετοιμάζεται πολύ γρήγορα. Βασικό συστατικό οι ντομάτες, και σίγουρα δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από τις λαχταριστές, φυσικά ωριμασμένες, κατακόκκινες και ζαχαρωμένες ντομάτες Lucia!

Η συνταγή περιέχει πολύ σκόρδο. Θυμάμαι όταν δοκίμασα το πιάτο σε γαλλικό εστιατόριο, είχα την αίσθηση ότι είχαν βάλει ένα ολόκληρο κεφάλι σκόρδο σε κάθε ντομάτα! Εσείς μπορείτε βέβαια να μετριάσετε την ποσότητα, αλλά μην επιχειρήσετε να τις φτιάξετε χωρίς το σκόρδο γιατί τότε δεν θα είναι πλέον ντομάτες αλά προβενσάλ!

Σερβίρετε τις ντομάτες αλά προβενσάλ ως ορεκτικό, ως συνοδευτικό σε πιάτα με ψητό κρέας, αλλά δοκιμάστε τες και μαζί με τηγανητό ψαράκι.

Οι δόσεις την συνταγής δεν χρειάζεται να είναι ακριβείς, όλα υπολογίζονται λίγο και με το μάτι!

Δείτε τη συνταγή εδώ