145
Το μυξινάρι έχει λευκή και νόστιμη σάρκα | Νίκος Μορόπουλος

Μυξινάρι με κουνουπίδι στο φούρνο

Νίκος Μορόπουλος 18 Μαρτίου 2019, 14:42
Το μυξινάρι έχει λευκή και νόστιμη σάρκα
|Νίκος Μορόπουλος

Μυξινάρι με κουνουπίδι στο φούρνο

Νίκος Μορόπουλος 18 Μαρτίου 2019, 14:42

Ο πρωταγωνιστής του σημερινού πιάτου είναι το μυξινάρι, ένα ξαδερφάκι του κέφαλου.

Το όνομα του οφείλεται στο ότι – όπως μπορείτε να διακρίνετε και στη φωτογραφία – το σώμα του καλύπτεται από ένα βλεννώδες υγρό.

Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο ψαράς μου είχε ένα φρεσκότατο ψαράκι με αυτό το περίεργο όνομα και εγώ ήθελα να το δοκιμάσω. Σημειώνω ότι το λατινικό όνομα – Liza Aurata – είναι ωραιότατο, καμία σχέση με τις βλέννες!

Η απλότητα είναι η καλύτερη οδός σε περίπτωση που έχεις να κάνεις με το άγνωστο. Σου δίνει τη σιγουριά ότι γνωρίζεις κάτι άγνωστο σαν αυτό που είναι και όχι σαν κάτι άλλο, μεταμφιεσμένο και τροποποιημένο.

Έτσι λοιπόν πήρα το ψαράκι, το έπλυνα καλά και το έβαλα σε ένα ταψί μαζί με τρυφερό κουνουπίδι. Πρόσθεσα ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, και από πάνω έστυψα ένα λεμόνι.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ