Ενδιαφέρουσα παραλλαγή της μηλόπιτας αρωματισμένη με αμαρέτο αντί για κανέλα | Μαρίνα Μαυρομάτη
Κουζίνα

Μηλόπιτα της ανακύκλωσης με ασπράδια αβγών

Σας περίσσεψαν ασπράδια και μήλα; Φτιάξτε μια ελαφριά και γευστική μηλόπιτα, αρωματίστε τη με λικέρ αμαρέτο και κάντε τη τραγανή με σπιτικά μπισκοτάκια αμαρέτι 
Bostanistas

Αυτή η μηλόπιτα της… ανακύκλωσης προέκυψε από την ανάγκη να χρησιμοποιηθούν κάποια μηλαράκια που βαρέθηκαν να περιμένουν μέσα στο ψυγείο μου, καθώς και τα ασπράδια που περίσσεψαν από κάποια κρέμα ζαχαροπλαστικής που είχα φτιάξει.

Το αποτέλεσμα ήταν μια μηλόπιτα αφράτη, φρουτένια και ελαφριά, με ιδιαίτερο άρωμα, αφού αντί για την κανέλα, που χρησιμοποιώ συνήθως, σκέφτηκα να προσθέσω λικέρ αμαρέτο  και μπισκοτάκια αμαρέτι (δείτε τη συνταγή για σπιτικά αμαρέτι εδώ).

Δείτε εδώ τη συνταγή της μηλόπιτας