Κουζίνα

Μαρμελάδα: ροδάκινο ή βερίκοκο;

Γίνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, είναι υπέροχες κι επειδή τα ροδάκινα τελειώνουν όπου να 'ναι για φέτος, ίσα που προλαβαίνουμε να κάνουμε μια δόση ακόμη
Κική Τριανταφύλλη

Η παραδοσιακή συνταγή προτείνει ίση ποσότητα φρούτου – ζάχαρης αλλά επειδή δεν μας αρέσουν τα πολύ γλυκά, μειώνω όσο μπορώ τη ζάχαρη. Η ζάχαρη, βέβαια, είναι απαραίτητη τόσο για να δέσει η μαρμελάδα όσο και για να συντηρηθεί, οπότε δεν μπορείς να βάλεις λιγότερο από 600 γραμμάρια ανά κιλό καθαρού φρούτου (το ζυγίζουμε χωρίς κουκούτσια και φλούδες). Αν βέβαια φτιάξετε πολύ μικρή ποσότητα και την συντηρήσετε στο ψυγείο, μπορείτε να μειώσετε κι άλλο την ποσότητα της ζάχαρης ανά κιλό, πράγμα που εξαρτάται από το πόσο γλυκιά την θέλετε.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.