Σερβίρουμε τα σουβλάκια με μια πλούσια σαλάτα | Shutterstock
Κουζίνα

Μαρινάδα για φιλετάκια και σουβλάκι κοτόπουλο

Σε μια πόλη που δεν λείπουν οι σουβλακοπροτάσεις, εκείνο που αναζητάς είναι η ποιότητα. Γιατί σουβλάκι, δεν το συζητώ, όλοι τρώμε. Είναι το εθνικό μας street food, είναι φθηνό, είναι εύκολο, φαγητό κατάλληλο για όλη την οικογένεια, και εν τέλει πολύ πιο υγιεινό από οτιδήποτε άλλο, αφού και την πρωτεΐνη του έχει και τη σαλάτα […]
Bostanistas

Σε μια πόλη που δεν λείπουν οι σουβλακοπροτάσεις, εκείνο που αναζητάς είναι η ποιότητα. Γιατί σουβλάκι, δεν το συζητώ, όλοι τρώμε. Είναι το εθνικό μας street food, είναι φθηνό, είναι εύκολο, φαγητό κατάλληλο για όλη την οικογένεια, και εν τέλει πολύ πιο υγιεινό από οτιδήποτε άλλο, αφού και την πρωτεΐνη του έχει και τη σαλάτα του και φυσικά τη νοστιμιά του. Συμφωνεί και η διαιτολόγος μου (αρκεί να μην το παρακάνεις…)

Ο Γρηγόρης Τσακίρης, ένας από τους καλύτερους έλληνες σεφ στην επιλογή και τη διαχείριση του κρέατος, έδωσε στην Ερμίνα Βασιλειάδου πεντανόστιμες συνταγές για σουβλάκι με μπιφτεκάκια ή ψιλοκομμένα φιλετάκια από μοσχάρι ελληνικής εκτροφής, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής και χοιρινό από μικρές φάρμες της Β. Ελλάδας, που σερβίρονται το καθένα με τη δική του, ξεχωριστή σάλτσα, και τα οποία δοκιμάσαμε στο Εrmina’s homemade souvlaki, το καινούργιο σουβλατζίδικο στην πλατεία Αγίας Ειρήνης στο Μοναστηράκι. Δική του είναι και η μαρινάδα για φιλέτο κοτόπουλο. Δοκιμάστε τη και δεν θα χάσετε.

Δείτε τη συνταγή εδώ