Κουζίνα

Μακαρονάδα νηστίσιμη, με «κιμά» χταποδιού

Τα χταπόδια, οι σουπιές, οι γαρίδες είναι οι «πρωταγωνιστές» στα πιάτα της Σαρακοστής. Οταν τα χταπόδια που βρίσκω στην αγορά είναι πολύ μικρά, τα ψιλοκόβω και τα ετοιμάζω σαν κιμά σε μια νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα
Bostanistas

Το χταπόδι με το κοφτό μακαρονάκι είναι από τα καλύτερα νηστίσιμα πιάτα, κατά τη γνώμη μου. Προτιμώ όμως γι’ αυτή τη συνταγή μεγαλούτσικα ή έστω μέτρια χταπόδια. Τι γίνεται όμως, όταν τα χταποδάκια είναι πολύ μικρά; Πολύ μικρά, σημαίνει βέβαια και πολύ οικονομικά οπότε έχουν κι αυτά τα πλεονεκτήματά τους… Αρκεί να τα μαγειρέψουμε κατάλληλα και να μη χαθούν ανάμεσα σε άλλα υλικά. Τελικά η επιλογή μου αυτή τη φορά, να τα ψιλοκόψω και να τα εμφανίσω σαν κιμά σε μια νόστιμη νηστίσιμη σάλτσα, ήταν πολύ επιτυχημένη και λέω να την καθιερώσω, όταν τα χταποδάκια μου είναι μικρά.

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.