Είχαμε δοκιμάσει αυτό το γλυκό ως τρατάρισμα σε κάποιο μοναστήρι πριν από πολλά χρόνια. Δεν χρειάστηκε καν να ζητήσω συνταγή. Ηταν προφανής! Δεν ξέρω αν την είχαν επινοήσει οι καλόγριες, γιατί εκ των υστέρων έμαθα ότι την έκαναν και παλιές νοικοκυρές, πάντως η ιδέα μου άρεσε και την έγραψα στο τετράδιό μου σαν μοναστηριακή. Τα λουκουμάκια «ντυμένα» με τραγανό φύλλο αναβαθμίζονται σαν κέρασμα. Μια νηστίσιμη και πιο ελαφριά εναλλακτική του μπισκοτολούκουμου, θα λέγαμε, ή μια άλλη εκδοχή για τα «κουραμπιεδάκια» με λουκούμι.
Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.