Κουζίνα

Ξέρεις από καλό χταπόδι;

Το φρεσκοψαρεμένο χταπόδι θέλει δουλειά για να μαλακώσει. Το αγορασμένο από τα ψαράδικα είναι πιο μαλακό
Bostanistas

Το βασικό ερώτημα είναι «τι αξιόπιστο μπορεί να ξέρει ένας Καρδιτσιώτης για τα χταπόδια;». Η απάντηση: ό,τι έμαθα για τα χταπόδια προέρχεται από έναν φίλο, παλιό συνάδελφο Μυτιληνιό και από Αιγινήτες ψαράδες. Μετά πειραματίστηκα και κατέληξα.

Το φρεσκοψαρεμένο χταπόδι θέλει δουλειά για να μαλακώσει (την λένε «γούλισμα» και περιλαμβάνει ακραία μετά θάνατον βασανιστήρια). Το αγορασμένο από τα ψαράδικα είναι πιο μαλακό (δεν ξέρω γιατί).

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.