Πασπαλίζουμε με φυλλαράκια φρέσκου κόλιανδρου και προσθέτουμε φέτες λεμονιού | Στεφανία Ρουμπάκη
Κουζίνα

Κριθαρότο με θαλασσινά

Δεν είναι φαγητό για κάθε μέρα, αλλά είναι νόστιμο και λαχταριστό, βάλτε μπρος και φωνάξτε φίλους: θα ενθουσιαστούν με τη συνταγή του Ευστράτιου Καλαθάκη
Bostanistas

Το κριθαρότο είναι ένα φαγητό που πρέπει να το φας αμέσως μόλις ετοιμαστεί. Δεν ζεσταίνεται. Επίσης, μπορείς να βάλεις όποια θαλασσινά σου αρέσουν.

Εντάξει, δύσκολο δεν το λες, απαιτητικό ίσως ναι. Η αλήθεια είναι πως το κόστος του είναι κάπως τσιμπημένο λόγω των θαλασσινών αλλά μια φορά στο τόσο χαλάλι, το αντέχουμε, άλλωστε καλοκαίρι είναι.

Όσον αφορά στη διαδικασία του μαγειρέματος, πρέπει να σας πω ότι μπορεί μεν να γίνεται με κριθαράκι αλλά διαφέρει από το παραδοσιακό μαγείρεμα της λεγόμενης μανέστρας. Ο στόχος του συγκεκριμένου πιάτου είναι να βγει το κριθαράκι al dente και μελωμένο ταυτόχρονα.

Στην ουσία φτιάχνουμε κριθαράκι στην πιο μοντέρνα εκδοχή του, κάτι σαν ριζότο. Όταν μαγειρευτεί σωστά αποτελεί το τέλειο πιάτο. Φωνάξτε φίλους σας δίνω τη συνταγή του σεφ Ευστράτιου Καλαθάκη που είναι τέλεια και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιαστούν.

Δείτε τη συνταγή εδώ