Κραμπλ με δαμάσκηνα, αυθεντική συνταγή της Σιλεσίας
Σερβίρουμε τη δαμασκηνόπιτα χλιαρή με παγωτό βανίλια ή κρέμα σαντιγί | Instagram/@kiki_blogger
Κουζίνα

Κραμπλ με δαμάσκηνα, αυθεντική συνταγή της Σιλεσίας

Η σωσίας της κυρίας Μέρκελ λέει ότι η καγκελάριος φτιάχνει με τα χεράκια της ένα από τα πιο αγαπημένα γερμανικά γλυκά, και ότι θα ήθελε να κάτσουν οι δυο τους να πιουν καφέ και να ανταλλάξουν πέντε απόψεις και σχετικά tips. Ιδού η δική της συνταγή
Bostanistas
Λαχταριστό κραμπλ με δαμάσκηνα της Σιλεσίας

Και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να ανταλλάξουν tips για την παραδοσιακή δαμασκηνόπιτα της Σιλεσίας με επικάλυψη από τραγανά ψίχουλα («Schlesischer Pflaumenstreuselkuchen»). Ξέρει λέει ότι και η Μέρκελ φτιάχνει αυτό το γλυκό. Οπότε, εντάξει, λογικό μου ακούγεται να θέλει να ανταλλάξουν πέντε απόψεις οι δύο μεσόκοπες κυρίες.

Τη συνταγή της καγκελαρίου δεν την γνωρίζουμε, ωστόσο η Ούρσουλα Βάνεκι δεν παρέλειψε να δώσει τη δική της στην δημοσιογράφο του Guardian. Την παραθέτουμε, λοιπόν, γιατί είναι ένα υπερτέλειο γλυκό. Και θα την έχουμε πρόχειρη, σε περίπτωση που η κυρία Μέρκελ δημοσιεύσει τη δική της συνταγή, για να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις…

Δείτε εδώ τη συνταγή της Ούρσουλα Βάνεκι

Το δικό μου tip

Μέχρι να έρθει καλοκαίρι και να βγουν τα φρέσκα δαμάσκηνα έχουμε καιρό μπροστά μας. Αν όμως έχετε πρεμούρα, μπορείτε να φτιάξετε τώρα το γλυκό με ξερά δαμάσκηνα, που θα τα αφήσετε να μουλιάσουν για μισή ώρα σε ζεστό μαύρο τσάι.

Exit mobile version