Λαχταριστό κραμπλ με δαμάσκηνα της Σιλεσίας
Και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, να ανταλλάξουν tips για την παραδοσιακή δαμασκηνόπιτα της Σιλεσίας με επικάλυψη από τραγανά ψίχουλα («Schlesischer Pflaumenstreuselkuchen»). Ξέρει λέει ότι και η Μέρκελ φτιάχνει αυτό το γλυκό. Οπότε, εντάξει, λογικό μου ακούγεται να θέλει να ανταλλάξουν πέντε απόψεις οι δύο μεσόκοπες κυρίες.
Τη συνταγή της καγκελαρίου δεν την γνωρίζουμε, ωστόσο η Ούρσουλα Βάνεκι δεν παρέλειψε να δώσει τη δική της στην δημοσιογράφο του Guardian. Την παραθέτουμε, λοιπόν, γιατί είναι ένα υπερτέλειο γλυκό. Και θα την έχουμε πρόχειρη, σε περίπτωση που η κυρία Μέρκελ δημοσιεύσει τη δική της συνταγή, για να κάνουμε τις απαραίτητες συγκρίσεις…
Δείτε εδώ τη συνταγή της Ούρσουλα Βάνεκι
Το δικό μου tip
Μέχρι να έρθει καλοκαίρι και να βγουν τα φρέσκα δαμάσκηνα έχουμε καιρό μπροστά μας. Αν όμως έχετε πρεμούρα, μπορείτε να φτιάξετε τώρα το γλυκό με ξερά δαμάσκηνα, που θα τα αφήσετε να μουλιάσουν για μισή ώρα σε ζεστό μαύρο τσάι.
