Βάλτε λίγη ντομάτα, ξίδι και μπόλικο λάδι στο ταψί | Χρυσαυγή Μπόμπολα
Κουζίνα

Κοτόπουλο με μπάμιες και περισσή μαστοριά

Είναι ένα πραγματικά εύκολο φαγητό. Υπάρχουν όμως σημεία - κλειδιά, που πρέπει να γνωρίζει κανείς για να φτάσει την απόλυτη νοστιμιά
Bostanistas

Η γιαγιά μου η Μαρίκα ήταν πολύ καλή μαγείρισσα (σαν να αρχίζω έκθεση 3ης Δημοτικού το πάω…) Το χέρι της έπιανε, βρε παιδί μου. Είχε αυτή την εκπληκτική αίσθηση του τι είναι νόστιμο και την μετέφερε στα φαγητά της.

Θυμάμαι, όμως, ότι τα φαγητά της «κολυμπούσαν» στο λάδι για τα σημερινά δεδομένα. Το έβαζε σε αφθονία στο φαγητό αλλά, στο τέλος, η μερίδα που έφτανε στο πιάτο μας (στραγγισμένη απ΄αυτό), ήταν λουκούμι, ό,τι κι αν μας σέρβιρε.

Φυσικά δεν μαγείρευε κινόα, ούτε σαλάτες με ρόκα για μεσημεριανό, ούτε φιλέτο σολομού στο γκριλ. Έφτιαχνε, όπως όλες, τα παραδοσιακά φαγητά της εποχής της.

Τα φαγητά της ελληνικής παράδοσης, στο μυαλό μου, είναι ταυτισμένα με τη γεύση. Την πλούσια, πραγματική γεύση σπιτικού φαγητού. Δεν αγωνιώ για τις θερμίδες, δεν με απασχολούν οι κανόνες υγιεινής διατροφής, ούτε και οι σωστοί συνδυασμοί τροφών. Μοναδικός στόχος είναι η γεύση.

Το κοτόπουλο με τις μπάμιες είναι ένα πραγματικά εύκολο φαγητό. Υπάρχουν όμως σημεία – κλειδιά, που πρέπει γνωρίζει κανείς για να φτάσει την απόλυτη νοστιμιά. Ακολουθήστε τις παρακάτω επισημάνσεις και όλα θα πάνε καλά.

Δείτε τη συνταγή εδώ.