198
Μια απλή μακαρονάδα με σάλτα ντομάτα φτιάχνει αμέσως τη διάθεση | Shutterstock

Κόψτε το άγχος με το… μαχαίρι του φαγητού!

Advertorial 2 Οκτωβρίου 2019, 05:35
Μια απλή μακαρονάδα με σάλτα ντομάτα φτιάχνει αμέσως τη διάθεση
|Shutterstock

Κόψτε το άγχος με το… μαχαίρι του φαγητού!

Advertorial 2 Οκτωβρίου 2019, 05:35

Το φθινόπωρο είναι μια εποχή που, όπως δείχνουν και αρκετές έρευνες, ευνοεί και ενισχύει το άγχος. Το απότομο τέλος της καλοκαιρινής χαλάρωσης, από τη μια πλευρά και οι εκκρεμότητες της «νέας» χρονιάς από την άλλη αλλά και η μακρινή προοπτική των επόμενων διακοπών, κάνουν πάρα πολλούς ανθρώπους να νιώθουν πολύ μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση από αυτήν που θα ήθελαν.

Αν ανήκετε λοιπόν σ’ αυτή την κατηγορία και αναζητάτε κάποιες φυσικές αγχολυτικές μεθόδους, σκεφτείτε… γαστρονομικά, όπως σκέφτεται και προτείνει η Fytro, και ξεκινήστε από το τραπέζι του φαγητού! Γιατί, όσο παράξενο και αν ακούγεται, υπάρχουν τροφές που συμβάλλουν στην καταπολέμηση του άγχους και καλό είναι να μην τις παραβλέπετε.

Δείτε πώς:

•             Τα μακαρόνια της χαράς! Τα ζυμαρικά, όπως και γενικά όλοι οι υδατάνθρακες, βοηθούν στη σύνθεση της σεροτονίνης, της ορμόνης που ανεβάζει τη διάθεση. Για να τα απολαμβάνετε, δε, χωρίς περιττές ενοχές, χρησιμοποιήστε το Σπαγγέτι Fytro Silueta με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, σε συνδυασμό με μια αρωματική σάλτσα ντομάτας και λίγο τριμμένο τυρί.

•             Άρωμα αντί-στρες! Γενικά, το έντονο άρωμα μυρωδικών στο φαγητό, όπως ο βασιλικός, η δάφνη, η ρίγανη, ο δυόσμος και το δεντρολίβανο, έχει την ιδιότητα να ηρεμεί τις αισθήσεις, διώχνοντας το άγχος και τη μελαγχολία.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ