Τα λουλούδια των κολοκυθιών γεμιστά ρύζι γίνονται εύκολα στην κατσαρόλα | Shutterstock
Κουζίνα

Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι

Τα λουλούδια των κολοκυθιών είναι άφθονα το καλοκαίρι. Γεμιστά με ρύζι και μυρωδικά είναι απολαυστικά, γίνονται εύκολα στην κατσαρόλα και ακόμη καλύτερα στο φούρνο...
Bostanistas

Όταν είσαι στο χωριό κάθε πρωί θα έρθει ένα πεσκέσι. Μια γειτόνισσα θα φέρει 2 αυγά, η άλλη δυο ντομάτες και ένα αγγουράκι και η ξαδέλφη σου λίγα φρέσκα φασολάκια ή μερικούς κολοκυθοανθούς, κομμένους πρωί πρωί από την κολοκυθιά που κρέμεται στον τοίχο του κήπου της.

Σημειώνουμε: Τα λουλούδια των κολοκυθιών δεν είναι για πέταμα, ούτε για το βάζο παρά μόνο μέχρι να έρθει η ώρα να τα μαγειρέψουμε. Τα κάνουμε γεμιστά με ρύζι. Γίνονται εύκολα στην κατσαρόλα, όμως ακόμα πιο νόστιμα γίνονται ψητά στο φούρνο, όπως άλλωστε όλα τα γεμιστά.

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα καλοκαιρινά φαγητά, ό,τι πρέπει ακόμη και για όσους ακολουθούν τη νηστεία του Αυγούστου (1-15 του μήνα). Κι αν περισσέψει γέμιση αδειάζετε δυο ντομάτες, τις γεμίζετε κι αυτές και τις βάζετε στην άκρη της κατσαρόλας. Κι ανάποδα. Αν κάνετε γεμιστά με ντομάτες, πιπεριές και κολοκυθάκια, ωραίο είναι να βάλετε και μερικά λουλούδια ανάμεσά τους.

«Νοστιμίζει» το μάτι και το πιάτο…

Διαβάστε τη συνταγή εδώ