Κουζίνα

Κολοκυθάκια και μελιτζάνες πανέ στον φούρνο

Πανέ κολοκυθάκια και μελιτζάνες στον φούρνο σαν τηγανητά. Τα κορυφαία λαχανικά του καλοκαιριού, που τα τρώμε μέσα σε κεφτέδες, σε μπριάμ, σε γεμιστά και σε έναν σωρό άλλα λαδερά, εποχιακά φαγητά
Bostanistas

Οσο κι αν λαχταράω τα τηγανητά, έκανα την ανατροπή χάριν της υγείας της δικιάς μου και της οικογένειάς μου. Εφτιαξα την πιατέλα αυτή με κολοκυθάκια και μελιτζάνες πανέ στον φούρνο και εξαφανίστηκε εν ριπή οφθαλμού. Σερβίρονται με πολύ δροσερό ντιπ γιαουρτιού και μουστάρδας, τη συνταγή του οποίου δίνω παρακάτω, τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή, αλλά πολύ νόστιμο σε γεύση. Επιπλέον μπορείτε να βάλετε μια κόκκινη σάλτσα βασιλικού (αυτή, δηλαδή, που σας περίσσεψε από τα μακαρόνια) και να βουτάτε τα στικς λαχανικών εκεί. Η κόκκινη σάλτσα ομολογουμένως ταιριάζει πολύ με τις μελιτζάνες!

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.