Κουζίνα

Κλασικά γεμιστά με τα μυστικά της πεθεράς

Oταν πρωτοέφαγα γεμιστά με κιμά στην πεθερά μου, ενθουσιάστηκα! «Τι λες κορίτσι μου, που θα πρωτομαγειρέψω τον κιμά. Aσε που είναι χάσιμο χρόνου, άσε που πώς θα νοστιμίζουν τα πιπέρια κι οι ντομάτες, αν δεν ρουφήξουν το ζουμί του;»
Bostanistas

Σιγά-σιγά καλοκαιριάζει κι αυτό στη δική μου κουζίνα σημαίνει γεμιστά συχνά- πυκνά… Είναι το αγαπημένο μας φαγητό οικογενειακώς, είτε τα «ορφανά» γεμιστά είτε τα γεμιστά με κιμά. Oπως έγραφα στην ανάρτηση για τα ορφανά, τα θεωρώ εύκολο φαγητό γιατί τις περισσότερες φορές γεμίζω μόνο ντομάτες και πιπεριές, που αδειάζουν εύκολα. Υπολογίζω πάνω-κάτω 2 ώρες μαζί με το ψήσιμό τους, χρόνος που για τόσο χορταστικό και πλήρες φαγητό δεν θεωρείται πολύς. Με δεδομένο ότι συνήθως χρειάζονται μιάμιση ώρα στον φούρνο, θέλω μισή μόνο ώρα για την προετοιμασία τους. Τόσο γρήγορα γίνονται, αν πάρει κάποιος το κολάι τους…

Δείτε το πλήρες κείμενο εδώ.