Το αχλάδι δίνει στο κέικ απαλή και φίνα γεύση | Isabelle Hurbain Palatin / Flickr
Κουζίνα

Κέικ αχλάδι, φίνο και τρυφερό

Είναι ένα απίθανο κέικ με λεπτό άρωμα και φίνα γεύση χάρη στο αχλάδι και ιδιαίτερα απαλό και ζουμερό γιατί γίνεται με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο
Bostanistas

Στο ξενοδοχείο που έμεινα ένα βράδυ, περαστική από τον Βόλο, ο καφές του πρωινού δεν κατάφερε να με ξυπνήσει ούτε και τον ευχαριστήθηκα. (Αυτό παθαίνεις, δηλαδή, όταν έχεις συνηθίσει να πίνεις υπέροχους specialty καφέδες.)

Ανέβασα, λοιπόν, ένα post στο Facebook που έλεγε «My friends, είμαι στον Βόλο, πού να πάω για καφέ;» και πριν καλά-καλά προλάβω να πατήσω enter μου ήρθε μήνυμα στο inbox: «Πήγαινε στο Αμαρυλλίς στην οδό Γκλαβάνη».

Σε πέντε λεπτά ήμουν εκεί, στο νούμερο 27, σε ένα από τα πιο κομψά στενά δρομάκια στο κέντρο της πόλης κοντά στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Απόλαυσα τον καφέ και το γλυκό μου, ένα απίθανο κέικ με λεπτό άρωμα και φίνα γεύση χάρη στο αχλάδι, απαλό και ζουμερό γιατί γίνεται με ελαιόλαδο αντί για βούτυρο.

Και αμέσως ζήτησα τη συνταγή από την Εριφύλη Γαλλή.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ.