Οι κεφτέδες μπακαλιάρου σερβίρονται με βρασμένο σπανάκι και κομματάκια πέτσας του ψαριού αιθέρια τηγανισμένης | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Μπακαλιαροκεφτέδες με τσιτσαρόν: χορταίνουν το πνεύμα και τη σάρκα

Ο υγράλατος μπακαλιάρος σήμερα γίνεται λιχουδιά ανδαλουσιανής καταγωγής: τον κάνω κεφτέδες με συνοδεία τσιτσαρόν, δηλαδή, την πέτσα του τηγανισμένη χωριστά σε δυνατή φωτιά
Bostanistas

Ο υγράλατος μπακαλιάρος σήμερα γίνεται ανδαλουσιανή λιχουδιά: κεφτέδες με συνοδεία τσιτσαρόν.

Το τσιτσαρόν κατάγεται από την Ανδαλουσία της Ισπανίας και σήμερα απαντάται και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Είναι πέτσα τηγανισμένη σε υψηλή θερμοκρασία, κάτι που την κάνει τραγανή και αιθέρια. Το πιο διαδεδομένο τσιτσαρόν είναι με πέτσα χοιρινή.

Σήμερα όμως το τσιτσαρόν γίνεται με την πέτσα του μπακαλιάρου, για να συνοδέψει τους κεφτέδες. Το μίγμα για τους κεφτέδες είναι απλό:

Φιλέτο υγράλατο κομμένο σε μικρά κομμάτια, πατάτες τριμμένες στον χοντρό τρίφτη, πράσινα μυρωδικά κατά βούληση, τριμμένη φλούδα λεμονιού, ένα αυγό, αλάτι, πιπέρι, και αλεύρι για να μαζέψει τα υγρά και να δέσει το μίγμα.

Αφού ετοιμαστεί το μίγμα μπαίνει στο ψυγείο για να ηρεμήσει, κι εγώ συνεχίζω με την ετοιμασία του τσιτσαρόν.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο εδώ