Σερβίρουμε με μαλαγουζιά και μια φρέσκια σαλάτα | Νίκος Μορόπουλος
Κουζίνα

Κεφτέδες με σαλάχι

Ψάρι με λευκή σάρκα κα απαλή γεύση, το σαλάχι  που μπορεί να γίνει και κεφτεδάκια πεντανόστιμα και ελαφρότατα, που φτουράνε και χορταίνουν
Bostanistas

Το σαλάχι είναι από τα αγαπημένα ψάρια.

Σήμερα γίνεται κεφτές  με μυρωδικά.

Πρώτα το βράζω σε μίγμα με ξερά κρεμμύδια, σέλινο, πατάτες, σκόρδα  και καρότα. Δεν θέλει ούτε 10 λεπτά, αφού θα ψηθεί και μέσα στον κεφτέ. Σημειώνω ότι το σαλάχι πάει πάρα πολύ με το σκόρδο.

Αφήνω να κρυώσει και ξεψαχνίζω. Το σαλάχι έχει πολλά κοκαλάκια σαν ακτίνες, και ένα μεγάλο στο κέντρο. Αν μείνουνε μερικά στο μίγμα με την σάρκα δεν πειράζει, είναι τόσο λεπτά και τραγανά που δεν θα τα καταλάβετε στον κεφτέ. Αν πάλι σας ενοχλεί η ιδέα, μην τα αφήνετε στο μίγμα, ας τα απολαύσουν οι γάτες της γειτονιάς.

Περνάω τα βρασμένα κρεμμύδια, σέλινο, πατάτες και καρότα στο μίξερ και τα προσθέτω στη σάρκα του σαλαχιού, μαζί με άφθονο ψιλοκομμένο μαϊντανό και μάραθο. Ειδικά ο μάραθος δίνει ένα ιδιαίτερο άρωμα στον κεφτέ και πρέπει να είναι έντονη η παρουσία του.

Για να δέσει το μίγμα προσθέτω αλεύρι.

Δείτε εδώ τη συνταγή