Δοκιμάστε την καρπουζένια με παγωτό καϊμάκι | Εύα Παρακεντάκη
Κουζίνα

Καρπουζένια ή καρπουζόπιτα: Η πίτα του κατακαλόκαιρου

Την καρπουζένια την δοκίμασα στην Μήλο και μου πήρε τα μυαλά! Μια μπάλα παγωτό καϊμάκι τής ταιριάζει απόλυτα
Bostanistas

Θα έλεγα ότι μου θυμίζει μουσταλευριά… αλλά και πάλι έχει κάτι άλλο, κάτι μοναδικά καλοκαιρινό που οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν.

Θα δοκιμάσω να πω ότι είναι σαν να δαγκώνεις τον Ιούλιο! Και τον Αύγουστο… Είναι το γλυκό με την πιο καλοκαιρινή γεύση που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Η καρπουζένια ή καρπουζόπιτα είναι μια πίτα γλυκιά κυκλαδίτικη, στη Φολέγανδρο μάλιστα τη λένε διαγγουρένια. Εγώ τη δοκίμασα στη Μήλο και από εκείνη τη στιγμή, μου πήρε τα μυαλά. Το πιθανότερο είναι ότι το ίδιο θα συμβεί και σε σας μόλις τη γευτείτε.

Η συνταγή είναι πανεύκολη! Θα χρειαστείτε καρπούζι φυσικά, ελαιόλαδο, αλεύρι, σουσάμι, κανέλα, σταφίδες και καρύδια, μέλι, και για το σερβίρισμα παγωτό καϊμάκι που της πάει τρελά. Πιστέψτε με…

Δείτε τη συνταγή εδώ